Historisk mange konfirmander i Danmarks mindste kirke: - En stor dag

Seks unge mennesker blev fredag konfirmeret i Venø Kirke. Det er det største antal konfirmander i kirken i næsten 100 år.

Store Bededag er lig med konfirmationer mange steder landet over, og på Venø nord for Struer er det ingen undtagelse.

Den lille ø huser Danmarks allermindste kirke med plads til små 50 mennesker, og her var der i den grad noget at fejre. I år har kirken nemlig sit største konfirmationshold siden 1929, da hele seks unge mennesker blev konfirmeret.

- Det er en stor dag både for familierne og konfirmanderne. På Venø er det her et stort hold, så det er en stor begivenhed for os, siger sognepræst i Venø Kirke, Per Mikkelsen.

- Jeg havde dem som minikonfirmander for fire år siden, så jeg kendte dem godt i forvejen. Jeg er meget stolt af det her hold. Der er det helt specielle ved Venø-børn, at de holder af hinanden og holder sammen. Så det har været et rigtig godt forløb, lyder det fra præsten.

Venø Kirke er Danmarks mindste af slagsen.
Venø Kirke er Danmarks mindste af slagsen.

- Haft ondt i maven

Selv har konfirmanderne ikke tænkt meget over den historiske begivenhed, de er en del af. For dem er det de helt almindelige konfirmationsfornemmelser, der har gjort størst indtryk.

- Jeg har haft ondt i maven hele dagen, siger konfirmand Line Borbjerggaard Staunstrup.

Konfirmanderne Line Borbjerggaard Staunstrup og Laura Krogsgaard Kramme Overgaard fra Venø har glædet sig til deres konfirmation i Venø Kirke.
Konfirmanderne Line Borbjerggaard Staunstrup og Laura Krogsgaard Kramme Overgaard fra Venø har glædet sig til deres konfirmation i Venø Kirke.
Foto: Hans Olav Sandal, TV MIDTVEST

Laura Krogsgaard Kramme Overgaard tilføjer:

- Det er selvfølgelig specielt. Jeg synes, det har været rigtig hyggeligt at være sammen med så mange på vores hold. Der er et helt særligt fællesskab.

Konfirmanderne fra den lille limfjordsø har hele foråret gået til konfirmationsforberedelserne om lørdagen for at få det hele til at passe sammen med undervisningen i skolen.  

1:01