Struer Kommune skærper kontrollen efter to svindel-sager på kort tid

Kommunens kommunaldirektør siger, at de ansatte er meget kede af de to sager. - Vi gør tingene ordentligt, siger han.

To sager om misbrug af kommunale penge har fået Struer Kommune til at være ekstra opmærksom på eventuelle uregelmæssigheder. 

- Vi har skærpet vores kontrolprocedurer yderligere. Måske også mere end et almindeligt niveau for danske kommuner. Procedurerne er skærpet betydeligt, siger kommunaldirektør Jesper Thyrring Møller.

Kommunens tidligere havnechef, Søren Adsersen, er netop blev tiltalt for blandt andet bedrageri for 111.000 kroner, og i sidste uge blev den tidligere kommunaldirektør Mads Gammelmark idømt seks måneders fængsel (hvoraf de fire måneder blev gjort betingede) for blandt andet misbrug af et kommunalt kreditkort.

Jesper Thyrring Møller understreger, at de to sager egentlig ikke har noget med hinanden at gøre, men han kalder det også "smadderuheldigt", at de kommer lige efter hinanden.

Kan give et fejlagtigt indtryk

Han siger, at kommunens ansatte er meget berørte og kede af de to sager.

- Det kan være med til at give et fejlagtigt indtryk af Struer Kommune, og det er der ingen grund til. Vi gør faktisk tingene ordentligt i Struer Kommune. Desværre vil der altid være nogen, der ikke overholder loven. Det ser ud til at være tilfældet her, men nu må vi afvente domstolens afgørelse, siger Jesper Thyrring Møller.

Det var i øvrigt et tip til kommunen, der førte til svindelsagen mod Søren Adsersen. Det er endnu ikke afgjort, hvornår sagen kommer i retten.

TV MIDTVEST har uden held forsøgt at få en kommentar fra den tidligere havnechef.