Hall of Fame-legende fra Struer: Godmorgen Danmark

Morten Andersen fra Struer blev natten til søndag hyldet og indlemmet i Hall of Fame for sine 25 sæsoner i NFL.

Morten Andersen fra Struer blev natten til søndag hyldet og indlemmet i Hall of Fame for sine 25 sæsoner i NFL. Foto: Joe Robbins/AFP

- God aften, Canton, Ohio. God morgen, Danmark.
    
Sådan indledte 56-årige Morten Andersen fra Struer sin takketale, da han natten til søndag dansk tid blev hyldet og indlemmet i Hall of Fame i verdens bedste liga for amerikansk fodbold, NFL.
    
Danskeren er den blot anden kicker, der bliver en del af det fine selskab. Med på scenen ved ceremonien, der fandt sted i byen Canton i Ohio, var Morten Andersens søn Sebastian, der var med til at løfte sløret for farens buste.

Kærlighed til Danmark og USA

I en takketale, der varede omkring 15 minutter, nåede en underholdende Morten Andersen at sende en hilsen til alle sine holdkammerater og trænere, der har hjulpet ham, siden han kom til USA som udvekslingsstuderende som 18-årig.
    
- Min historie handler ikke kun om min kærlighed til mit land Danmark og dets folk. Men også om min taknemmelighed og respekt for det, jeg fandt her i USA, indledte danskeren.
    
Den tidligere fodboldspiller fortalte også om mødet med sportsgrenen, der virkede fremmed for ham, da han for første gang skulle sparke til en bold på sit high school-hold.
    
- Jeg kiggede en ekstra gang og tænkte, 'åh nej, bolden er ikke rund', fortalte en veloplagt Morten Andersen foran de mange tusinde fremmødte ved ceremonien. 

Vær viljestærk og vedholdende i alt, hvad der er værd at forfølge

Morten Andersen

Morten Andersen blev indlemmet i Pro Football Hall of Fame i kraft af en række imponerende rekorder.
    
Han er blandt andet den mest scorende spiller i NFL's historie med over 2500 point. Han er både den mest scorende spiller i New Orleans Saints og Atlanta Falcons og har spillet intet mindre end 382 kampe over 25 år.
    
- Lektionen er simpel. Vær viljestærk og vedholdende i alt, hvad der er værd at forfølge. Når prisen er sublim, er risikoen højere, og du må omfavne det ubehagelige, lød det afsluttende fra Morten Andersen. 

Læs også Morten Andersen: Jeg er stadigvæk vestjyde

Læs også Skal Morten Andersen have sin egen vej?

Læs også Morten Andersen fra Struer hyldes i Hall of Fame