Gymnasietur aflyst af Coronavirus: Kresten og Nicolai misser eftertragtet Kina-rejse

Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til hele Kina. Derfor har Struer Statsgymnasium været tvunget til at aflyse elevernes ellers planlagte rejse til Kina.

Om fire uger skulle Kresten Jensen og Nicolai Jacobsen sammen med 14 andre elever fra Struer Statsgymnasium have været 10 dage til Kina. Men turen er aflyst.

- Det er da helt utroligt ærgerligt. Nu har vi gået og sat næsen op efter det her i et stykke tid, faktisk siden første skoledag. Men vi havde lidt forudset, at det ville ske, fortæller Nicolai Jacobsen, der går i 1. g på HTX.

quoteDet er da helt utroligt ærgerligt. Nu har vi gået og sat næsen op efter det her i et stykke tid, faktisk siden første skoledag

Nicolai Jacobsen, 1.g, Struer Statsgymnasium

I december begyndte den influenza-lignende Covid 19-virus at sprede sig i Kina. Så efter juleferien begyndte snakken om at aflyse turen at gå på gymnasiet. Også med eleverne.

- I starten var de kede af det, og jeg tror, de krydsede fingre for, at det her ville gå lynhurtigt i sig selv, så vi til april kunne tage af sted med sindsro. Men sådan er situationen desværre ikke, og derfor har vi været nødt til at aflyse turen, fortæller rektor på Struer Statsgymnasium, Mads Brinkmann Pedersen.

Følger Udenrigsministeriets anbefalinger

Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til hele Kina - men ikke til Italien, hvor antallet af Corona-smittede har rundet 1.700. Og netop i den italienske hovedstad Rom har Viborg Gymnasium elever i den her uge.

quoteVi følger de anbefalinger, som Udenrigsministeriet har lagt på deres hjemmeside. Og der står der selvfølgelig, at man i Italien skal være opmærksom, men der står ingen steder, at man skal blive hjemme

Lene Klemensen Gade, rektor, Viborg Gymnasium & HF

- Vi følger de anbefalinger, som Udenrigsministeriet har lagt på deres hjemmeside. Og der står der selvfølgelig, at man i Italien skal være opmærksom, men der står ingen steder, at man skal blive hjemme. Og det følger vi, for det er dem, der har forstand på det, fortæller Lene Klemensen Gade, der er rektor på Viborg Gymnasium & HF.

Samme indstilling har rektoren på Holstebro Gymnasium, som i næste uge sender elever til Frankrig, Irland, Tyskland, Østrig Grækenland og Island.

Får chancen til næste år

quoteDet er jo skidt for de elever, der går her på deres sidste år. For de får ikke chancen igen, og det er en helt unik tur

Mads Brinkmann Pedersen, rektor, Struer Statsgymnasium

Men - Kina bliver det altså ikke til i denne omgang for eleverne i Struer. Men Kresten Jensen og Nicolai Jacobsen er heldige, fordi de går 1.g.

- Vi har fået at vide, at vi kan få lov til at komme med til næste år. Og vi får jo mere ud af at komme afsted til næste år, hvor alting forhåbentlig er åbent igen, lyder det fra Kresten Jensen. 

Men ikke alle er så heldige.

- Det er jo skidt for de elever, der går her på deres sidste år. For de får ikke chancen igen, og det er en helt unik tur, fordi de får mulighed for at komme ud og bo hos en kinesisk familie. Så for dem, der er det rigtig ærgerligt, lyder det fra rektor Mads Brinkmann Pedersen.  

 

Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Sundhed.