Fyret B&O-direktør scorer ny stor stilling

Henrik Clausen bliver ny administrerende direktør i teleselskabet TDC, oplyser virksomheden i en meddelelse.

56-årige Henrik Clausen har tidligere været topchef i Bang & Olufsen.

Den nye TDC-topchef afløser Mike Parton, der har været midlertidig administrerende direktør, siden Allison Kirkby forlod selskabet sidste år.

- Vi er meget glade for at kunne byde Henrik Clausen velkommen til TDC, siger TDC's bestyrelsesformand, Bert Nordberg, i meddelelsen.

- Vi har fuld tillid til, at han er den rette til at sikre, at vi fortsætter fremgangen mod vores strategiske ambition om at skabe to førende og selvstændige digitale forretninger, som vil sikre, at Danmark forbliver et digitalt foregangsland.

I forbindelse med sin ansættelse siger Henrik Clausen, at han glæder sig til at samarbejde med de forskellige ledelser i TDC-koncernen og til at samarbejde med de mange medarbejdere på tværs af koncernen.

- Vi vil øge investeringerne i den digitale infrastruktur i TDC NET og styrke Nuudays tilbud inden for digitale underholdnings- og serviceløsninger til både privat- og erhvervskunder, siger Henrik Clausen i meddelelsen.

Nuuday er et selskab i TDC-koncernen, der har over 7000 medarbejdere. Ifølge det seneste årsregnskab har koncernen en omsætning på cirka 17 milliarder kroner.

Om en uge offentliggør TDC sit 2019-resultat. Henrik Clausen tiltræder sin nye stilling med virkning fra 17. februar.

Bang og Olufsen har i dag skilt sig af med direktør Henrik Clausen. Svensker bliver ny boss i Struer.