Fuglsang gav tilbage til fansene ved Le Tour Revanchen i Struer

Jakob Fuglsang kunne ikke selv deltage i Le Tour Revanchen grundet en skade, men han mødte alligevel op til fotografering og autografer.

Den danske cykelstjerne Jakob Fuglsang måtte tirsdag aften se landsmanden Kasper Asgreen cykle afsted med sejren i Le Tour Revanchen i Struer.

quoteJeg havde selvfølgelig meget hellere kørt rundt derude

Jakob Fuglsang

Den danske stjerne kunne ikke selv deltage i løbet på grund af det styrt, det fik ham til at udgå af Tour de France.

I stedet for at blive væk mødte Fuglsang op og noget tilbage til alle dem, der har støttet ham.

- Jeg havde selvfølgelig meget hellere kørt rundt derude. Men når det nu skal være, så er jeg glad for stadigvæk at være her. Alle tilskuerne har givet kæmpe opbakning og været opløftende. At kunne komme og give lidt tilbage til dem, der har fulgt med på fjernsynet. Så jeg synes, det er lidt sjovt at være her, siger Jakob Fuglsang.

- Jeg får en masse positiv feedback fra danskerne, der har fulgt med og heppet hjemme foran skærmen eller i Frankrig. Jeg synes, det er rart også at kunne give noget tilbage til alle fansene.

Og fans, han kunne give noget tilbage tirsdag aften i Struer, var der masser af.

God branding for Struer

Arrangørerne bag løbet fastslog nemlig tirsdag aften, at lidt over 15.000 tilskuere fulgte med, da ryttere som Kasper Asgreen, Michael Mørkøv, Michael Valgren, Lars Bak og Mads Würtz Schmidt kørte løbet.

Det flotte fremmøde glæder Kim Høfler, der er turist- og eventchef i Struer Kommune. Han er især glad for, at Jakob Fuglsang mødte op, når nu Tour-rytteren ikke var i stand til cykle selv.

- Vi er fantastisk glade for, at Jakob er her. Og som han selv sagde, så vil han gerne give noget feedback tilbage. Mange af publikummerne møder op på grund af Jakob. Det kan vi se på alle vores Facebookreaktioner – at man ville møde op for at hylde ham. Det synes vi sådan set også, at man kan se med alle de mennesker. Så det er en populær person, vi har fat i, siger Kim Høfler og forklarer derefter, hvad det betyder for Struer Kommune at have et cykelløb med så prominente navne.

- Det er megabranding. Det er hele den landsdækkende presse, der er her. Vi hører jo også, at DR sender live herfra. Det er ikke så tit, at de gør det fra sådan et gadeløb. Men de siger, at vi har de bedste ryttere i Danmark, og det er med til at profilere Struer.

Kim Høfler lægger ikke skjul på, at det langt fra er gratis at afholde sådan et arrangement, men det er alle pengene værd, mener han.

Uafklaret Fuglsang-fremtid

Jakob Fuglsang har de seneste sæsoner kørt for Astana. Men hans kontrakt udløber efter denne sæson, og han ved stadig ikke, hvad fremtiden bringer.

Til TV 2 SPORT fortæller Fuglsang, at hans agent, Moreno Nicoletti, forhandler med flere hold om en fremtidig kontrakt.

- Der er ikke noget endeligt på plads. Jeg når ikke at skrive under på noget inden 1. august (hvor hold må offentliggøre nye ryttere, red.), men jeg håber, at det ikke tager lang tid. Det har taget længere tid, end hvad jeg selv synes er sjovt, eller hvad jeg havde håbet på, men det er nu en gang, siger Jakob Fuglsang til TV 2 SPORT.

Jakob Fuglsang mødte op til Le Tour Revanchen, selvom han ikke selv kunne deltage i cykelløbet.

Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Sport.