Fra Tour til Struer: Vingegaard fik baghjul til gadeløb i Struer

Kasper Asgreen tog sejren i gadeløbet Le Tour Revanchen, der tiltrak tusindvis af cykelfans til Struer.

Jonas Vingegaard er blevet fejret næsten nonstop, siden han kom hjem fra Tour de France, og det har været overvældende for den ydmyge cykelrytter.
- Det er jo bare skønt, at folk gider fejre mig. Det, synes jeg, er lidt vildt.
Jonas Vingegaard er blevet fejret næsten nonstop, siden han kom hjem fra Tour de France, og det har været overvældende for den ydmyge cykelrytter. - Det er jo bare skønt, at folk gider fejre mig. Det, synes jeg, er lidt vildt.
Foto: Frederik Kortegaard, TV MIDTVEST

Der var stjernestøv over Struers gader onsdag aften, da cykelløbet Le Tour Revanchen løb af stablen.

Et en-dags gadeløb hvor store ryttere som Jakob Fuglsang, Kasper Asgreen, Michael Valgren og ikke mindst i Tour de France-toeren, Jonas Vingegaard fra Glyngøre, kørte med om sejren.

Tusindvis af cykelfans var mødt op for at se rytterne, de havde fulgt flittigt i Tour de France, og særligt Jonas Vingegaard mærkede tilskuernes kærlighed.

- Der var kæmpe opbakning. Jeg kunne høre mit navn blive råbt mange steder, og det er bare fantastisk, at så mange hepper på mig. Det er lige før, der var flere mennesker her, end der var nogle dage i Touren, så det er skønt, fortæller den populære cykelrytter fra Glyngøre.

quoteDet er et skidefint gadeløb

Kasper Asgreen, vinder, Le Tour Revanchen

Det var dog ikke nok for bjergrytteren, der så landsmanden Kasper Asgreen køre først over stregen.

- Det var godt nok hårdt. Det var en time med fuld gas, og der blev ikke givet ved dørene. Jeg havde nok i bare at følge med. Jeg prøvede at angribe et par gange, men jeg havde ikke lige benene til det, siger Jonas Vingegaard.

Jetlag var ikke et problem for Asgreen

Selvom løbet hedder Le Tour Revanchen, så havde vinderen, Kasper Asgreen, også et andet løb at revanchere.

Temporytteren er lige kommet hjem fra Tokyo, hvor han kørte linjeløb og enkelstart ved OL, hvor det ikke blev til en medalje, men det skulle ikke stoppe ham fra at deltage i gadeløbet i Struer.

- Det er et skidefint gadeløb. Det er godt arrangeret, og det er en fed rute, så jeg kan rigtig godt lide at komme og køre løbet og køre foran et dansk publikum.

- Jeg kunne godt mærke jetlagget fra Tokyo af, men det var godt at få åbnet benene lidt op, siger Kasper Asgreen.

Men det var ikke kun rytterne, der nød onsdagens begivenhed i Struer. Borgmester Niels Viggo Lynghøj (Soc.Dem.) var glad for at se de mange mennesker i Struer.

- Det har været en fantastisk oplevelse. Man kan se, at tusindvis af mennesker er troppet op i Struer, så det er jeg rigtig godt tilfreds med, fortæller borgmesteren.

Første gang, Le Tour Revanchen blev afholdt, var i 2019, og i år var altså kun andet år med gadeløbet i Struer, da sidste års udgave blev aflyst på grund af corona.

Borgerne i Struer kan dog allerede om seks dage se frem til mere cykelløb, når PostNord Danmark Rundt begynder med 1. etape fra Struer til Esbjerg.