Forsvundne dykkere får gang i refleksionerne

Det er første gang, at dykkerklubben Blæksprutten har slået alarm. Selvom ingen kom til skade, så overvejer de alligevel, hvad de kan gøre anderledes.

I dykkerklubben Blæksprutten har lørdagens hændelse, hvor to dykkere forsvandt, givet anledning til refleksioner.

- Vi er i klubben ikke stolte af det skete og vil selvfølgeligt tilstræbe, at vi ikke må bede om hjælp en anden gang. Hændelsen giver anledning til, at vi i fremtiden vil anvende overfladebøjer ved strømdyk i Oddesund. Generelt giver hændelsen også anledning til, at vi endnu en gang vil diskutere, om vores procedurer kan justeres for at skabe yderligere sikkerhed, skriver formand for klubben Niels Opstrup til TV MIDTVEST.

En overfladebøje er monteret med et signalflag, og den er via en lang line koblet på dykkerne. Ved at følge overfladebøjen, kan man løbende følge dykkernes bevægelser.

De to dykkere blev ført syv kilometer væk af strømmen, under hvad der meget passende bliver kaldt et strømdyk.

Det skete lørdag ved Oddesundbroen ved Thyholm, og Niels Opstrup oplyser, at dykket blev udført til punkt og prikke, men dykkerne drev længere end forventet, og blev derfor ikke opdaget, da de kom til overfladen.

Første alarm i klubbens historie

Sportsdykkerklubben Blæksprutten har eksisteret i mere end 25 år, og lørdag var første gang, hvor de blev nødt til at bede om hjælp.

- Vi vurderer kontinuerligt den måde, vi udfører vores sport på, og om de forhold vi udøver den under, er forsvarlige. Med det sagt, så er vi også nødt til at sige, at denne sag vil give anledning til refleksioner i klubben, om hvordan vi fortsat dykker, og om vores procedurer måske kan justeres for at undgå gentagelser, skriver Niels Opstrup til TV MIDTVEST.

Han understreger samtidig, at de er en velorganiseret klub, der lever op til alle de krav, der stilles af Dansk Sportsdykker Forbund.

Selvom Niels Opstrup ikke ønsker at bede om hjælp igen, så var han glad for, at beredskabet var så hurtigt og effektivt som det var.

Der var ifølge ham hjælp indenfor ganske få minutter, og trafikken på Oddesundbroen blev standset.

Begge dykkere er i god behold, og følte sig aldrig selv i fare.


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Sport.