Forening: Psykologbehandling til overvægtige

En psykologisk behandling af svært overvægtige, vil ofte være en bedre løsning end en fedmeoperation, mener foreningen for overvægtige. (Arkivfoto)

I dag findes der behandlingstilbud som fedmeoperationer og ophold på livsstilscentre. Men for langt de fleste af de 700.000 svært overvægtige danskere ville den bedste løsning være en længere psykoterapibehandling, mener formanden for Adipositasforeningen.

- Fedmeoperation er ikke godt for alle. Det er kun for de allerfærreste, det er en god løsning for. De svært overvægtige vil have meget mere glæde af at få noget psykologbehandling kombineret med diætetisk behandling og fysioterapi, siger Birgitte Hansen, der er landsformand for Adipositasforeningen.

For syv år siden fik Guno Hørlyk fra Ringkøbing en Gastric Bypass operation. Da han vejede mest var han oppe på 312 kg. Efter fedmeoperationen var vægten nede på 145 kg., men nu har han taget på igen. I dag vejer han 180,9 kg.

Havde Guno Hørlyk haft muligheden, ville han hellere have haft psykologhjælp end en fedmeoperation.

- Jeg har brug for nogen, som har forstand på, hvad det er der driver værket. Hvorfor man sidder og spiser, når man er ked af det, siger Guno Hørlyk.

Se mere om emnet i søndagens nyheder klokken 19.30