Forbund: Sag om sexdømt får ikke konsekvenser

Det får ikke konsekvenser for Struer Rideklub, at klubben ansatte en sexdømt ridelærer. Det besluttede Dansk Ride Forbund på et møde mandag aften.

Et af punkterne på det ordinære bestyrelsesmøde i Dansk Ride Forbund mandag aften handlede om den sexdømte ridelærer i Struer Rideklub.

Bestyrelsen i Dansk Ride Forbund havde forud for mødet modtaget et redegørelse fra Struer Rideklub. På mødet besluttede bestyrelsen i forbundet, at sagen om den sexdømte ridelærer fra Sverige ikke skal have konksekvenser for rideklubben i Struer.

- Bestyrelsen i Dansk Ride Forbund har taget redegørelsen til efterretning, og vi er glade for, at han er afskediget, siger Jens-Erik Majlund, Generalsekretær, Dansk Ride Forbund.

Rideklubben i Sturer ansatte en 39-årig svensker, der er dømt for sexovergreb på børn i Sverige. Selvom klubben kendte til mandens fortid, fik han lov til at undersvise ridepiger i Struer. Struer Rideklub har efterfølgende opsagt samarbejdet med svenskeren.

- Hvis ikke de havde afskediget ham, så havde vi nok valgt at indstille klubben til eksklusion fra Dansk Ride Forbund, fortæller Jens-Erik Majlund.

 


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien 112.