Folkemøde i Struer markerede halvår for nej til Holstebro

Et halvt år efter borgerne i Struer stemte nej til sammenlægning med Holstebro kommune, afholdtes folkemøde for at høre borgernes ideer til Struers fremtid

Folkemøde Struer

   

Det er et halvt år siden, Struer sagde nej til Holstebro - og i dag er spørgsmålet stadig, hvor kommunen så skal hen. Derfor var borgerne i Struer torsdag indbudt til at give deres mening om kommunen til kende på et nyt folkemøde. Folkemødet skulle bruges til at finde fælles ståsted med borgerne efter nej'et til Holstebro, som flere politikere ellers anbefalede ja til, lød det fra borgmester Mads Jakobsen (V).

- Vi er på vej tilbage. Vi leder efter, hvad er det nye DNA, hvad er det, der bringer os fremad. Noget af det der kommer til at bringe os fremad, er den størrelse, som vi har valgt at være. Vi er en relativ lille kommune, det betyder også, at den enkelte borger kan gøre en forskel.

  Og borgerne i Struer havde store ambitioner med til folkemødet. 

 - Vi skal vokse. Der skal være mange flere, der flytter til Struer, siger Bo Mølsted Andersen.

- Det er jeg helt enig i - og vi skal gøre det ved, at vi skal gøre Struer til et rigtig godt sted at bo. Så skal resten nok komme af sig selv, siger Helle Toftgaard. 

Folkemødet bød på 19 boder og stande, og derudover på en masse debatter om Struers fremtid.

Ane Sofie Kehlet, der er planlægger af folkemødet, stod selv for en stand på mødet, hvor borgerne skulle byde ind med idéer til, hvad en ledig plads i byen skulle bruges til. Ifølge hende var dagen været en succes. 

- Der er kommet mange ideer. Rigtigt mange ideer. Det er bare rigtigt dejligt, siger hun.

Også Mads Jakobsen var tilfreds med udbyttet af folkemødet. 

- Vi sagde jo på forhånd, at det her er en dag under overskriften, hvordan skaber vi sammen det gode liv i Struer. Det handler om den mangfoldighed af gode idéer, som folk byder ind med, og i det lys har det været en helt fantastisk dag.