- Folk kører fuldstændig sindssygt forbi vores hjem

Line Lundbye fra Resenstad er en af dem, som har sendt bud efter en fotovogn til lokalområdet. Nu er der målt hastigheder på over 180km/t.

Hurtige biler uden for køkkenvinduet hos Line Lundbye fra Resenstad var blevet hverdag. Det på trods af, at hun bor på en landevej, hvor der ikke må køres mere end 60km/t. 

Men så fik Line Lundbye nok af fartbøllerne og skrev til politiet for at få en fotovogn ud.

quoteDer er taget en i fartfælden, som kørte omkring 180km/t

Line Lundbye, Resenstad

- Jeg tror ikke folk tænker over, man kører i den hastighed, fordi det er så lige en vej, og så kører man nok lidt stærkere, forklarer Line Lundbye. 

Mailen til politiet skrev hun sidste år, og siden har politiet været en mere eller mindre fast gæst, og der er blevet blitzet flere.

Kilde: Rådet for Sikker Trafik
Kilde: Rådet for Sikker Trafik
Foto: Rådet For Sikker Trafik

- Der er taget en i fartfælden, som kørte omkring 180km/t, og det er ikke det værste, vi har hørt køre forbi, fortæller Line Lundbye. 

Men efter politiet har været på adressen flere gange det sidste år, så er det tydeligt, at kontrollen gør en forskel.

- Vi kan mærke en forskel, men vi kan også mærke, når de ikke har været her noget tid, så stiger hastigheden igen, siger Line Lundbye. 

Vejen ligger tæt ved byens skole.

Borgerne har pulsen

I dag er politiet igen på plads på adressen i Resenstad med en fotovogn. Og dagens måleoperatør ligger ikke skjul på, at borgerne ofte kender mere til fartproblemer end politiet.

- Det er borgerne, der har pulsen og er i området hele tiden, forklarer Martin Clark-Pedersen, der er måleoperatør hos Midt- og Vestjyllands Politi. 

Dagens måleoperatør, Martin Clark-Pedersen
Dagens måleoperatør, Martin Clark-Pedersen
Foto: Sebastian Andreasen, TV MIDTVEST

Selvom jobbet er det samme for ham, uanset om han er ude med fotovognen på grund af en borgerhenvendelse, eller fordi politiet selv har udvalgt stedet. Så gør det en forskel for Martin Clark-Pedersen, når det er de lokale, der har inviteret ham ud.

- Det er rart at vide, at man er ønsket, og at det arbejde man laver giver mening for den almindelige borger i lokalområdet, forklarer Martin Clark-Pedersen. 

Flere booker fotovogne

En ny undersøgelse viser, at næsten halvdelen af danskerne vil have mere fartkontrol. Et resultat som afspejles i politiets arbejde.

- Vi kan heldigvis registrere en stigende interesse fra borgerne, som henvender sig til os og siger, hvor de synes det giver mening vi kommer og måler, fortæller leder i færdselsafdelingen i Midt- og Vestjyllands Politi Henrik Glintborg.

Men selvom politiet er glade for henvendelserne fra borgerne, så er der også en bagside af medaljen.

- Det fortæller os desværre også, at der stadig er et problem med hastigheden. Og der er desværre rigtig meget at komme efter, når vi kommer derud, siger Henrik Glintborg.

quoteKører du 93 km/t i stedet for 80 km/t, fordobler du risikoen for at ende i en dødsulykke

Rådet for Sikker Trafik

Politiet håber også, at folk vil blive ved med at benytte sig af muligheden for at "bestille" en fotovogn til lokalområdet.

- Vi kan ikke undvære samarbejdet med borgerne, så vi er glade for, at vi får flere henvendelser, siger Henrik Glintborg.

Kontrol skaber splid

På trods af den øgede kontrol ved Line Lundbyes hus, så er hun stadig påpasselig.

quoteDe fleste synes, det er et godt initiativ

Line Lundbye, Resenstad

- Når du går en tur rundt herude, så skal du tænke dig om, når du går over vejen. Og du skal helst kigge dig for to gange, for folk kommer rigtig hurtigt, siger Line Lundbye. 

Så politiets fotovogn bliver nok ved med at komme på visit. Også selvom Line Lundbye har oplevet, at det ikke er alle fra området, der er glade for politiets besøg.

- De fleste af borgerne synes, det er en god idé og et godt initiativ, men vi har også fået afvide, der er mange der synes vi er trælse.

Midt- og Vestjylland er desværre det sted i landet med flest dødsulykker de seneste år. Kilde: Rådet for Sikker Trafik
Midt- og Vestjylland er desværre det sted i landet med flest dødsulykker de seneste år. Kilde: Rådet for Sikker Trafik
Foto: Rådet For Sikker Trafik