Flyttede kommune og mistede sygedagpenge

Helbredsproblemer betyder, at Søren Hedegaard ikke er i stand til at arbejde. Det har givet ham ret til sygedagpenge frem til juni måned, hvor han valgte at flytte fra Hurup til Struer. Her viste det sig, at hans nye kommune havde en helt anden holdning til hans tilstand.

Da 45-årige Søren Hedegaard flyttede til Struer Kommune, fulgte hans sygedagpenge ikke med fra Thisted Kommune.

- Jeg regnede da med, at de der 69 uger også gjaldt her i Struer, men det gjorde de åbenbart ikke, siger Søren Hedegaard.

Da han den 1 juni flyttede 40 km sydpå, fik han besked på, at han i stedet skulle i et jobafklaringsforløb, fordi det ville tage mere end 69 uger af afklare de smerterl, han har i hele sin krop.

- Jeg blev chokeret over, at to jobcentre i to kommuner ikke har samme holdning, siger Søren Hedegaard.

Med sygedagpengereformen fra 2014 skal borgerne bevare ydelsen, men meningen er, jobcentrene skal have borgerne hurtigere ud på arbejdsmarkedet

- Hele idéen er simpelthen, at vi i kommunerne skal blive bedre til at få borgerne tilbage på arbejdsmarkedet, og det er fordi, man blandt andet ved af erfaring, at jo længere tid man går på passiv ydelse, jo sværere bliver det at komme igang igen, siger Alice Brink, der er arbejdsmarkedschef i Struer Kommune.

Efter flytningen stod Søren Hedegaard til at gå 3500 kroner ned i månedlig ydelse, samtidig med at han mistede rettighederne som sygdomsramt.

Sammen med sin fagforening har han klaget over afgørelsen, der i dette tilfælde blev truffet i Struer, men som altid ligger i hænderne på den enkelte kommune.

Indtil sagen er afgjort, får Søren Hedegaard sygedagpenge.

Se mere om den historie i vores nyheder klokken 19.30.

45-årige Søren Hedegaard mistede retten til sygedagpenge, da han flyttede fra Hurup til Struer.

Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Erhverv.