Flere turister valgte Struer

Turisterne valgte Struer til I 2014. I den seneste opgørelse af overnatninger ligger limfjordskommunen over landsgennemsnittet.

Flere turister valgte at overnatte i Struer Kommune i 2014. Kommunen har haft en vækst på 6,5% overnatninger i forhold til året før. Det er halvanden procent mere end landsgennemsnittet.

- Væksten trækkes denne gang hovedsagelig af sommerhusudlejninger, der er steget med knap 20.5 % i 2014. Det samlede antal registrerede overnatninger stiger fra ca. 174.000 i 2013 til ca. 185.500 i 2014 siger en tilfreds Turist- og handelschef, Kim Høfler.  

Godt samarbejde

Turistforeningens formand i Struer Henrik Sommer er også tilfreds med væksten i 2014.

- Generelt har man i Danmark oplevet en vækst på omkring 5 % i forhold til registrerede turismeovernatninger, så vi kan kun være tilfredse med, at vores vækst ligger over landsgennemsnittet. Jeg tror, at en del af væksten kan forklares ved, at vores turistaktører har været gode til at samarbejde omkring markedsføring af alle de oplevelses- og overnatningstilbud, der findes i hele kommunen, siger Henrik Sommer.

Også på Rådhuset er der tilfredshed med de nye tal.

- Jeg synes, at tallene indikerer at vi er på rette vej i Struer. Væksten skyldes især store og flotte indsatser fra vores lokale turistaktører, ligesom det arbejde med at få lavet en koordineret turismestrategi mellem aktørerne, turistforeningen, kommunen og Enjoy Limfjorden ser ud til at have båret frugt, siger formand for Erhvervs- og turistudvalget Martin Hulgaard.  

-  Tallene viser også, at antallet af overnatninger genererer en årlig turistomsætning på mellem kr. 240 - 248 millioner kroner svarende til ca. 348 - 360 årsværk. Jeg synes derfor godt, at jeg kan tillade mig at sige, at vores investeringer i turistområdet gennem de seneste år har båret frugt.

 


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Samfund.