Fitnesscentrene er bagerst i genåbningskøen: - Hele vores højsæson er stort set væk

Mandag offentliggjorde Folketingets partier en genåbningsplan, men fitnesscentrene fik ikke en dato for, hvordan de kan åbne igen.

Kalenderen siger, at det er forår, og at sommeren er inden for rækkevidde. Men danskerne har haft svært ved at gøre sommerkroppen klar, da fitnesscentrene har været lukkede næsten seks af de sidste 12 måneder.

Det kommer motionscentrene til at være lidt endnu. Der er nemlig ikke sat en endelig dato på, hvor centrene igen må lade motionisterne svede på maskinerne.

- Vi ved ingenting. Vi ved kun det, der står i medierne, og det, vi hører i fjernsynet. Vi håber, at vi får lov til at åbne først i maj eller så snart som muligt, for der er rigtig mange medlemmer, der venter på det, fortæller Bibi Salskov, der er medejer af Struer Motion.

I mandagens genåbningsplan blev det slået fast, at fitnesscentrene er bagerst i køen. I planen står der, at nogle indendørs idrætsaktiviteter for voksne får lov at åbne 6. maj, mens andre må vente til 21. maj. 

Om det bliver først eller sidst i maj, at motionscentrene kan åbne igen, afhænger af de kommende forhandlinger mellem partierne, som var en del af genåbningsplanen.

- Vi er vildt ærgerlige over, at vi ikke blev nævnt. Vi håbede, vi kunne åbne før maj, men når man ikke rigtig ved noget, så er det svært at forholde sig til, siger Bibi Salskov.

100.000 danskere har opsagt deres abonnement

Brancheforeningen Dansk Fitness & Helseorganisation (DFHO) har i sidste uge sendt en række dokumenter til Folketinget. Af dem fremgår det, at flere end 100.000 danskere har opsagt deres fitnessabonnement i løbet af det sidste år.

Det har kostet fitnesscentrene en masse penge, og med en genåbning tæt på sommer kan det stå endnu værre til.

- Nu går vi ind i sommerperioden, hvor der ikke kommer så mange i fitness. Hele vores højsæson denne vinter er stort set væk, fordi vi skulle holde lukket. Hvis vi først får et rykind igen til næste vinter, så vil det får økonomiske konsekvenser, fortæller Bibi Salskov.

Medejeren af Struer Motion tror dog, at der er andre centre, der har det værre end hendes. Bibi Salskov fortæller, at hendes center nok skal overleve, og at hun er mere bekymret for kunderne.

- Vi har kunder, som virkelig savner fitnesscenteret. Der er nogle, der ikke trives, når de ikke kan komme og træne, som de plejer. Nogle siger, at de tager på eller er ensomme. Der er mange, der henvender sig for at høre, om vi ikke snart kan åbne igen, siger Bibi Salskov.

DFHO foreslog i dokumenterne til Folketinget, at landets fitnesscentre skulle åbne den 6. april. En måned tidligere end genåbningsplanen lægger op til.