Får regning for IKKE at bruge genbrugspladsen

Erhvervsdrivende er rystede: de får opkrævninger på for ikke at bruge genbrugspladsen.

John Smith er brygger og har sit eget firma. Affaldsselskabet Nomi4s er begyndt at opkræve 120 kroner pr. tur til genbrugspladsen. Derfor har han lavet private aftaler for sin virksomheds affald, så han ikke længere skal på genbrugspladsen. Alligevel får han en opkrævning på 164 kroner + moms til administrative omkostninger.

- Det er jo helt skørt, og der er ikke engang en smiley på, siger en forundret John Smith.

Affaldsselskabet Nomi4s ejers af og dækker Holstebro, Skive, Lemvig og Struer Kommuner.

- Der er jo kommet et bekendtgørelse i 2012, som siger, at affaldsselskaberne skal opkræve et gebyr til det mydighedsarbejde, der ligger i at lave affaldsregulativer og affaldsordninger og til den information, der skal sendes ud om det, siger næstformand for Nomi4s, Jens Peter Hedevang.

Også i Ringkøbing-Skjern Kommune får alle med et CVR-nummer en opkrævning på 460 kroner, også selv om virksomheden ikke bruger genbrugspladsen.

- Det er måske ikke en formue, men rent principielt mener jeg ikke, man skal betale for noget, man ikke får - ikke mindst set i lyset af at jeg allerede betaler en afgift som privatperson, siger Finn norden som har et enkeltmandsfirma på privatadressen.

Se et indslag om sagen i videoen.

Erhvervsdrivende rystede: Bliver opkrævet penge fra affaldsselskab for IKKE at bruge genbrugspladsen:

Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Samfund.