Familie fra Sydafrika får visum i morgen

Den danske familie fra Sydafrika, som har planlagt at holde sommerferie i Danmark, får deres visum i morgen, lover Udenrigsministeriet.

Familien Pedersen fra Cape Town, som TV/MIDT-VEST fortalte om i går, FÅR sit visum inden den planlagte afrejse fra Sydafrika på lørdag.

Det fortæller kontorchef ved Borgerservice og visum og pas ved Udenrigsministeriet, Ole Brix Andersen i dag til TV/MIDT-VEST.

Afviser strammere regler

Familien Pedersens ferie i Danmark var ellers lige ved at gå i vasken, da familien i år har skullet indsende mange flere dokumenter og attester, end de har skullet de foregående fire år. Og det har taget så lang tid og været så besværligt, at deres visum var i fare for ikke at nå frem inden afrejsen på lørdag.

Ole Brix Andersen vil ikke kommentere familien Pedersens sag, men afviser, at visareglerne generelt er blevet strammere:

- Der er ikke blevet strammet op på reglerne. Der er kommet et nyt regelsæt 5. april 2010, som skulle gøre det nemmere at få visa, fordi det nu som hovedregel blandt andet kun tager 15 dage at få et visa, siger han.

Til gengæld er Udenrigsministeriet meget opmærksomme på sager, der vedrører børn, for at modvirke barnebortførelser.

Glæde i Struer

Hos familien Pedersen i Struer vækker beskeden om det kommende visum begejstring:

- Det ser jeg frem til med stor glæde. Jeg tror, det har haft en betydning, at vi har haft vores historie i medierne, siger Knud Erik Pedersen til TV/MIDT-VEST.

På søndag kører han til Billund og henter sin søn, svigerdatter og to børnebørn.

 


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Samfund.