Fagforening kræver uddannelsespakke

Udsigten til en hverdag på SU holder fyrede tilbage fra et liv som studerende.

Tusindvis af Midt- og Vestjyder står uden arbejde. Eksperterne er enige om, at hvis kurven skal knækkes, så skal der uddannelse til. Udsigten til et liv som studerende, med indtægt kun bestående af SU, holder imidlertid mange af de fyrede tilbage fra at uddanne sig. Derfor kræver Træ-Industri-Byg, at regeringen hjælper de ledige med en uddannelsespakke.

- Hvis vi skal vente på en landsledighed på 10-15 procent, så vil vi i Vestjylland have en ledighed på 25 procent. Det vil sige, vi vil komme rigtig meget bagefter, siger Lars Christensen, formand for Træ-Industri-Byg Vestjylland, til TV/MIDT-VEST.

Helle Klint fra Struer er blandt dem der håber, at regeringen vil lytte til råbet om hjælp. Efter syv år som ufaglært ansat på vinduesfabrikken Rationel, har hun siden 1. februar stået uden arbejde.

- Jeg overvejer at få en uddanelse nu. Jeg kan godt se, at vi er nødt til at dygtiggøre os, men kan jeg kun få SU, så bliver jeg nødt til at holde mig tilbage. Jeg har en økonomisk forpligtigelse overfor min familie, siger Helle Klint, til TV/MIDT-VEST.

I fagfoerningen håber man på politisk handling nu. I Træ-Industri-Byg Vestjylland er der udsigt til, at ledighedstallet i løbet af kort tid vil ramme 16 procent.

Se interview med arbejdsløse Helle Klint fra Struer om en fremtid på SU, her:

 

 

 


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Erhverv.