EU-parlamentariker i Struer for at tale EU op

I dag havde EU-parlamentariker Morten Løkkegaard lagt turen forbi Struer for at tale om EU, som han mener, mange undervurderer betydningen af.

For mange danskere kan EU virke fjernt og tungt. Det vil parlamentsmedlemmerne gerne gøre noget ved. Derfor havde Morten Løkkegaard (V) tirsdag taget turen hele vejen til Struer for at besøge landmand Poul Nygaard og andre landmænd og politikere fra egnen.

Fra Poul Nygaards gård ved Struer til Bruxelles er der cirka 1000 kilometer. Men nogle gange kan afstanden virke meget længere end det. 

- Jeg er her for at lytte og så mindske afstanden mellem jer og Bruxelles. Vi skal føle, at Bruxelles er en del af vores hverdag, siger Morten Løkkegaard, da han møder Poul Nygaard.

For Poul Nygaard kan det sommetider være svært at lægge arm med EU-systemet.

- At forholde mig til de forskellige ting omkring de forskellige EU-lovgivninger, det har jeg sommetider rigtig svært ved som menig landmand, siger han.

Den betænkelighed møder forståelse hos europaparlamentarikeren.

 - Det kan jeg sagtens forstå, der er også langt til Bruxelles, men der er endnu længere inde i hovedet, end der er i kilometer, siger Morten Løkkegaard og uddyber: 

- Vi har været alt for lidt opmærksomme på fortælle om de store fordele, der er ved EU. For hver gang man snakker EU, er der en til tendens til at sige: ’åh alt det skidt kommer nok fra Bruxelles’, sådan er det alle steder også her i Struer.

Brexit på dagsordenen 

Et af de emner, der blev debatteret omkring kaffebordet, var brexit, en udvikling som de fleste af dagens deltagere følger med i.  

- Jeg tror, danske landmænd skal være meget opmærksomme på, at brexit kan få meget stor negativ betydning for dem, siger Morten Løkkegaard. 

- Selvfølgelig er jeg da bekymret for, hvad er det for en markedssituation, vi kommer til at se. På den anden side, så har jeg også den holdning, at briterne skal have mad på bordet, også når brexit-forhandlingerne er en afsluttet sag, siger Martin Merrild, der er Formand for Landbrug & Fødevarer. 

Dagens vært er heller ikke særlig bekymret for udviklingen i Storbritannien. 

- Jeg tror ikke, det vil betyde ret meget for os som Thise-leverandører, fordi vi kan sælge vores varer på hjemmemarkedet i vid udstrækning, siger Poul Nygaard.

Tirsdag aften svarede Morten Løkkegaard på spørgsmål ved et offentligt møde i Struer om EU's betydning erhvervsliv og borgere.


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Politik.