Ekspert sår tvivl om effekt af Lukas Graham-sponsoreret skov

Alternativet vil plante 15.000 løvtræer. Lukas Graham vil betale, men ifølge en ekspert er skovrejsningen ikke den bedste måde at skabe biodiversitet.

Alternativet vil på baggrund af en analyse fra Danmarks Naturfredningsforening tidligere på året skaffe mere skov til Struer. Analysen konkluderede, at Struer er den kommune i landet, der er fattigst på natur.

Derfor skal pamfletter i trykken og kampagner på de sociale medier skaffe 45.000 kroner, der skal bruges til at plante i alt 15.000 løvtræer på én af kommunens grunde.

- Vi håber, at skov på længere sigt kan være med til at bidrage til noget bedre, siger Povl Eskild Petersen, spidskandidat for Alternativet i Struer Kommune, til TV MIDTVEST.

Den internationale popstjerne Lukas Graham har på de sociale medier tilkendegivet, at han gerne vil betale for skoven. Nu er spørgsmålet så, om løvtræer også er den bedste idé, hvis naturrigdommen skal have et løft i den vestjyske kommune.

Skaber ikke biodiversitet

Ikke hvis man spørger en ekspert.

- En meget klassisk skovrejsning, som vi ofte ser i Danmark, er bestemt ikke den bedste måde at skabe biodiversitet på, siger Jens Holm Kastrup, biolog i den danske miljøorganisation Verdens Skove.

Kritikken preller dog af på Alternativets spidskandidat.

- Sådan er vi i Alternativet. Der snakker vi ikke så meget, der handler vi. Så vi går ud og gør noget, siger Povl Eskild Petersen.

Journalist: Også selvom det ikke er det mest effektive?

- Jamen, det ved jeg ikke noget om, så hvis det er det her, vores medlemmer brænder for, så er det, vi rykker på, svarer spidskandidaten.

Venstre åben for skovrejsning

I Venstre mener man, at en skov i Struer godt kan blive en realitet.

- Jeg har da aldrig været med til at tage imod et sponsorat for en skov, så det vil jeg da se positivt på, siger Marianne Bredal, medlem af teknik- og miljøudvalget i Struer Kommune.

Ifølge eksperten er udsigten til mere skov da også bedre end flere marker.

- Som udgangspunkt synes jeg, det lyder som en fin nok idé, for der er godt nok ikke ret meget skov i forvejen, siger Jens Holm Kastrup.

I Venstre er skovrejsningen dog ikke noget, man vil kæmpe for at få gennemført.

- Det er nok ikke lige den største udfordring at plante mere skov i vores kommune, hvor vi faktisk har ret meget skov, så jeg tænker godt, vi kan byde ind med tungere emner i den her valgkamp, siger Venstres Marianne Bredal.

Danmarks største internationale popstjerne lige nu, Lukas Graham, vil plante træer i Struer. Graham betaler selv for en skov af Løvtræer.

Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Politik.