Efter muligt fund af colibakterie: Vandet skal stadig koges på Thyholm

Hvis du får dit drikkevand fra Thyholm Private Fællesværk anbefales det fortsat at koge det, inden du drikker fra hanen.

Kog fortsat dit drikkevand, hvis du bliver forsynet fra Thyholm Private Fællesværk.

Thyholm Private Fællesværk er i fuld gang med at klarlægge vandkvaliteten på værket, efter man i fredags udsendte en anbefaling om at koge vandet på grund af mistanke om bakteriefourening.

Læs også Muligt E. Coli fund i vandet på Thyholm

Det drejer sig om et muligt fund af en E. Coli-bakterie på værket, der leverer vand til to ud af tre husstande på Thyholm.

- Vi har taget vores egne vandprøver her i weekenden, og de ser fine ud. Men det skal kontrolleres udefra, før vi kan ophæve anbefalingen om koge drikkevandet, siger formanden for Thyholm Private Fællesværk, Benny Møller.

- Vi er ret sikre på, der ikke er noget, men man er stadig nødt til at tage forbehold.

Kog vandet til på torsdag

Embedslægen opfordrer alle husstande i denne del af Thyholm til at koge drikkevandet og i øvrigt at følge med på kommunens hjemmeside for nyt om sagen. Foto: Struer Kommune

Trods de umiddelbart fine prøver er anbefalingen altså fortsat at koge drikkevandet, hvis du bliver forsynet fra Thyholm Private Fællesværk.

Hos Thyholm Private Fællesværk forventer man, at de endelige prøvesvar på vandets kvalitet kommer på torsdag.

SÅDAN BESKYTTER DU DIG MOD FORURENET VAND

  • Drikke: Undgå at drikke vandet direkte fra hanen. Kog det et par minutter først. Madlavning: Brug afkølet kogt vand til skylning af salater eller andre rå grønsager. Vandet fra hanen kan godt bruges til kogning af kartofler, spaghetti eller lignende, hvis vandet ikke lugter eller smager dårligt. Personlig
  • Hygiejne: Med den hidtidige målte grad af forurening kan vandet godt bruges til brusebad og karbad. Vær dog opmærksom på, at børn ikke drikker vand under badning. Brug afkølet kogt vand til tandbørstning og til rengøring af tandpoteser.
  • Tøjvask: Du må godt bruge vandet til tøjvask.
01:03

Godt 1200 hustande på på Thyholm skal koge drikkevandet efter fund af colibakterier.

Luk video