Efter muligt fund af colibakterie: Vandet skal stadig koges på Thyholm

Hvis du får dit drikkevand fra Thyholm Private Fællesværk anbefales det fortsat at koge det, inden du drikker fra hanen.

Thyholm Private Fællesværk er i fuld gang med at klarlægge vandkvaliteten på værket, efter man i fredags udsendte en anbefaling om at koge vandet på grund af mistanke om bakteriefourening.

Det drejer sig om et muligt fund af en E. Coli-bakterie på værket, der leverer vand til to ud af tre husstande på Thyholm.

- Vi har taget vores egne vandprøver her i weekenden, og de ser fine ud. Men det skal kontrolleres udefra, før vi kan ophæve anbefalingen om koge drikkevandet, siger formanden for Thyholm Private Fællesværk, Benny Møller.

- Vi er ret sikre på, der ikke er noget, men man er stadig nødt til at tage forbehold.

Kog vandet til på torsdag

Embedslægen opfordrer alle husstande i denne del af Thyholm til at koge drikkevandet og i øvrigt at følge med på kommunens hjemmeside for nyt om sagen.
Embedslægen opfordrer alle husstande i denne del af Thyholm til at koge drikkevandet og i øvrigt at følge med på kommunens hjemmeside for nyt om sagen.
Foto: Struer Kommune

Trods de umiddelbart fine prøver er anbefalingen altså fortsat at koge drikkevandet, hvis du bliver forsynet fra Thyholm Private Fællesværk.

Hos Thyholm Private Fællesværk forventer man, at de endelige prøvesvar på vandets kvalitet kommer på torsdag.

SÅDAN BESKYTTER DU DIG MOD FORURENET VAND

Godt 1200 hustande på på Thyholm skal koge drikkevandet efter fund af colibakterier.

 


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Sundhed.