Efter faldskærmsulykke: Pilot og instruktør hædret

Pilot og faldskærmsudspringer blev i eftermiddag hyldet for deres indsats ved faldskærmsuheldet på flyvepladsen i Lindtorp i maj.

Et faldskærmsudspring ved Lindtorp Flyveplads ved Holstebro var i begyndelsen af maj ved at gå helt galt. Kort efter klokken 20 onsdag den 3. maj blev den 45-årig faldskærmsudspringer, Michael Ellegaard, viklet ind i en snor og hang fast under flyet i 2,5 kilometers højde.

Det lykkedes på nærmest mirakuløs vis for piloten Leif Johannsen at lande flyet, uden at den 45-årige mand kom til skade.

Og i dag hædres pilot og også faldskærmsinstruktør Karsten Kokholm for deres indsats. Det er Midt- og Vestjyllands Politi, der uddeler en erkendtlighed til pilot og instruktør. 

- De er et forbillede for mange, fordi de holdt hovedet koldt og samarbejdede, og det skal belønnes. Der var rigtig mange ting, der kunne være gået galt, men de formår at få lavet en løsning, så det endte rigtig godt, lyder det fra Morten Bujakewitz,Vicepolitiinspektør ved Midt- og Vestjyllands Politi. 

quoteDet betyder rigtig meget. Jeg kan jo se, at det er værdsat, det vi gjorde. 

Leif Johannsen, hædret pilot

- Det er jeg ret stolt af. Det er et klap på skulderen, og når man ved, at det kommer fra nogle kompetente mennesker, som arbejder med den her type situationer, så føler man, at man bliver anerkendt for at have gjort et stykke arbejde, lyder det fra Karsten Kokholm. 

Fra venstre: Faldskærmsinstruktør Karsten Kokholm, pilot Leif Johannsen, Michael Ellegaard og Morten Bujakewitz,Vicepolitiinspektør ved Midt- og Vestjyllands Politi.
Fra venstre: Faldskærmsinstruktør Karsten Kokholm, pilot Leif Johannsen, Michael Ellegaard og Morten Bujakewitz,Vicepolitiinspektør ved Midt- og Vestjyllands Politi.
Foto: Hans Olav Sandal, TV MIDTVEST

Også Leif Johannsen var i dag en glad mand. 

- Det betyder rigtig meget. Jeg kan jo se, at det er værdsat, det vi gjorde. Det er jeg selvfølgelig utrolig stolt af, siger han. 

Billederne af Michael Ellegaard hængende under et fly gik Danmark rundt. Den 45-årige faldskærmsudspringers ene fod blev viklet ind i en line, da han sprang ud fra flyet.

I en times tid hang han med hovedet nedad i op mod to en halv kilometers højde.

På nærmest mirakuløs vis kom ingen alvorligt til skade ved uheldet. Michael Ellegaard slap med en forstrukket lyske og hudafskrabninger.

Taknemmelig faldskærmsudspringer: Glad og stolt af dem

Alt sammen takket været Leif Johannsen og Karsten Kokholms indsats. De samarbejdede, fik slået alarm og dermed reddet den uheldige udspringer ned på landjorden med livet i behold.

- Man nåede dat at tænke på, hvordan det kunne være gået. Men nu er vi kommet helt igennem det hele, og det er det hele værd, siger Karsten Kokholm. 

- Michael overlevede. Det er jeg så glad for. Jeg havde jo ingen opskrift på, hvordan vi klarede den her, Så det var bare at prøve og tænke de bedste scenarier igennem, og det gjorde vi så sammen med hele holdet, der var tilstede ved ulykken, fortæller Leif Johannsen. 

Siden har faldskærmsudspringeren sendt venlige tanker til piloten og instruktøren, der sørgede for, at det hele endte godt. Og i dag satte Midt- og Vestjyllands Politi også pris på deres indsats. 

quoteDet betyder meget for mig, at omverden får at vide, hvilke gode mennesker de to er.

Michael Ellegaard, faldskærmsudspringer

- Det betyder meget for mig, at omverden får at vide, hvilke gode mennesker de to er. Jeg er rigtig glad og stolt på deres vegne, siger Michael Ellegaard om de to mænd, der formentlig reddede hans liv i begyndelsen af maj.

Michael Ellegaard er ikke blevet afskrækket efter uheldet. Han har siden sprunget flere gange. Senest i dag, hvor vejret i følge ham helt perfekt. Privatfoto. 
Michael Ellegaard er ikke blevet afskrækket efter uheldet. Han har siden sprunget flere gange. Senest i dag, hvor vejret i følge ham helt perfekt. Privatfoto. 
 

 


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien 112.