Efter et halvt år med ekstra tilsyn: Nu har rockergruppe forladt Struer

Det skabte bekymringer, da rockergruppen Satudarah flyttede til Struer. Men manglende husleje gav udlejeren mulighed for at smide gruppen ud af de lejede lokaler.

1:57
Det var manglende husleje, der gav udlejeren mulighed for at smide Satudarah ud af deres klubhus i Struer.
Foto: Simon Hyllested, TV MIDTVEST

Mathias Bredtoft boede nærmest som nabo til rockergruppen Saturdarah på en gade i Struer. Han driver til dagligt Hansis Bierbar og Centerpubben i midten af byen, så det var med blandede følelser, at han fik beskeden om, at rockergruppen flyttede ind.

- Jeg oplevede, at folk var meget skeptiske til at starte med og tænkte, hvad er det for nogle, og hvad kunne der ske. Hos os har vi dog en sikkerhed i og med, at vi har dørmænd, og vi vidste, at der var hjælp at hente hos politiet, siger Mathias Bredtoft.

Mathias Bredtoft er lettet over ikke længere at være nabo til Satudarah, men han håber, at samarbejdet med politiet fortsætter.
Mathias Bredtoft er lettet over ikke længere at være nabo til Satudarah, men han håber, at samarbejdet med politiet fortsætter.
Foto: Martin Sodemann, TV MIDTVEST

Og utrygheden stod han ikke alene med. Både hos Struer Kommune og hos politiet var man indstillet på at holde et skarpt opsyn med gruppen, når de flyttede ind i lokalerne.

- Vi har ført tilsyn ved klubhuset i Struer flere gange om dagen, siden det åbnede, fortæller vicepolitiinspektør Allan Laustsen hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Der er blevet holdt skarpt øje med klubhuset fra politiets side. Tidligere har de også lukket en smugkro i ejendommen.
Der er blevet holdt skarpt øje med klubhuset fra politiets side. Tidligere har de også lukket en smugkro i ejendommen.
Foto: Martin Sodemann, TV MIDTVEST

Kommunen undersøgte også, om man kunne forbyde ophold, men det lykkedes ikke.

- Vi kiggede på det, der ligger i bandepakken om, at man kan lave et opholdsstedsforbud, og det forsøgte vi at samle materiale sammen til, og det kunne vi konstatere, at det havde vi ikke nok til, siger Mads Jakobsen (V), som er borgmester i Struer Kommune.

Men det blev heller ikke nødvendigt. For det var hverken politiets eller kommunens tiltag, der fik gruppen til at flytte ud. Hen over sommeren stoppede Satudarah nemlig selv med at betale husleje i klubhuset – og blev derfor smidt på gaden.

Håber på fortsat samarbejde med politiet

Selvom rockergruppen ikke gjorde meget væsen af sig, så er det planen at byen i fremtiden vil forhindre, at lignende grupper slår sig ned.

- Vi har en fælles forståelse med politiet om, at de fortsat vil holde øje med de personer, der er involveret, og det har vi et godt og tæt samarbejde omkring, siger borgmesteren.

Mathias Bredtoft indgik sammen med politiet og andre restauratører og bestyrere i byen et samarbejde om et trygt natteliv.

Det betyder, at selvom Mathias Bredtoft har mærket meget lidt til Satudarahs tilstedeværelse i byen, så har det skabt ekstra tryghed i nattelivet, fordi samarbejdet mellem politiet og nattelivet har skabt ekstra tryghed.

- Vi vil gerne have, at politiet er her altid – lige rundt om hjørnet, siger Mathias Bredtoft.

Ifølge udlejeren løj rockerne om, hvem de var, da de lejede sig ind i hans bygning.