Efter coronalukning: Thyholm Skole åbner gradvist igen

Fra på mandag kan elever i de yngste klasser vende tilbage til Thyholm Skole, efter skolen i sidste uge lukkede ned på grund af corona.

I sidste uge sendte Thyholm Skole alle 382 elever og 42 medarbejdere hjem, fordi skolen var ramt af et smitteudbrud, hvor flere lærere og elever var smittet.

Nu kan eleverne 0., 1. og 2. klasse se frem til at vende tilbage til skolen fra mandag efter ferien. Indtil videre skal resten af årgangene fortsat have hjemmeundervisning.

Det skriver Struer Kommune i en pressemeddelelse.

Det er kommunens COVID-19-beredskabsgruppe, der i samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed har vurderet, at det er forsvarligt at begynde en gradvis genåbning af Thyholm Skole.

Årsagen til, at hele skolen ikke åbner på én gang, er, at der stadig er smitte på flere klassetrin.

Kommunen opfordrer derfor til, at man aflyser alle sociale arrangement såsom klassefester og fødselsdage – også selvom det kun er for personer, børnene i forvejen omgås. Opfordringen gælder dog kun for personer tilknyttet Thyholm Skole. 

I resten af Struer Kommune bliver anbefalingen om at aflyse alle arrangementer og aktiviteter afholdt af foreninger og selvejede institutioner nu ophævet.

Anbefalingen om at aflyse alt kom, efter Struer Kommune tidligere i denne uge toppede listen over kommuner med de flest smittede per 100.000 indbyggere. Siden er det tal faldet fra 276 til 253, og det får kommunen til at vurdere, at det nu igen er forsvarligt at holde arrangementer. 

COVID-19-beredskabsgruppen mødes på tirsdag for at drøfte, hvordan og hvornår resten af eleverne fra Thyholm Skole kan vende tilbage.

Se indslaget fra den 5. oktober, hvor Thyholm Skole sendte alle elever og lærere hjem fire dage før efterårsferien.

Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Samfund.