Drengedrømmen rykker tættere på

Racerkører Mikkel O. Pedersen skifter nu til en større og hurtigere Porsche. Dermed er han lidt tættere på Le Mans, som han har drømt om hele livet.

Mikkel O. Pedersen fra Struer var kun 16 år, da han satte sig bag rattet i en Porsche for første gang. Lige fra begyndelsen har 24-timers-løbet Le Mans været det helt store mål.

quoteSmilet det var stort, da jeg steg ud af bilen første gang. Jeg glæder mig til sæsonen.

Mikkel O. Pedersen, racerkører, Struer

Nu er drengedrømmen rykket endnu tættere på at gå i opfyldelse for den 23-årige talentfulde racerkører fra Struer.

Hans italienske team, Dinamic Motorsport, har mistet en kører til Audi. Det har banet vejen for at Mikkel O. Pedersen nu kan rykke en klasse op til klassen lige under dem, der kører Le Mans. 

- Det er et skridt mod Le Mans, som er drømmen. Nu kommer jeg ud og køre i en bil, som er stort set magen til Le Mans-bilen, som er den helt store model Porsche. Så det bliver fedt, siger Mikkel O. Pedersen.

 
 
Foto: Privat

0-100 på under tre sekunder

Den nye bil Mikkel O. Pedersen skal køre i, er også en Porsche. Men det er nyeste årgang 911 GT3 R med 550 HK under hjelmen.

Den har en topfart på over 300 kilometer i timen, og kører fra 0-100 på under tre sekunder.

- Smilet det var stort, da jeg steg ud af bilen første gang. Jeg glæder mig til sæsonen.

I sidste sæson kørte Mikkel O. Pedersen i Porsche Super Cup. Det er korte løb, hvor det er fuld gas hele vejen. I næste sæson hedder det GT World Challenge.

- Nu kommer vi over i noget, som er fra tre timer til 12- og 24-timersløb. Så man skal være lidt mere stabil over en lang periode, hvor supercuppen er fuld gas ellers er det af banen, siger racerkøreren fra Struer.

Mikkel O. Pedersen blev kåret som Årets Talent i dansk motorsport i 2018. 

I sæsonen 2019 blev han nummer 8 i det samlede klassement i Porsche Super Cup. Han havde fem top 6-placeringer med en andenplads i Monaco i som den bedste placering.

Trods den unge alder, så er Mikkel O. Pedersen rutineret bag et rat. Han var ikke ret gammel, da han satte sig i en gokart første gang. 

Nu er det fuldblods racer og en drengedrøm, der hastigt nærmer sig.

 

Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Sport.