Dømt for insiderhandel

Erhvervsmand fra Struer blev tirsdag dømt skyldig i insiderhandel. Han slap dog for ubetinget fængsel.

En 59-årig erhvervsmand fra Struer blev tirsdag dømt skyldig i insiderhandel ved Retten i Holstebro.

I forbindelse med en aktiehandel i medicinalvirksomheden BioPorto A/S var manden taget til en åben høring ved den Europæiske Patentdomstol i Haag, hvor firmaets patent ikke var blevet forlænget.

Inden denne afgørelse nåede Børsen, og aktierne styrtdykkede, havde han solgt sine aktier.

Sagen var principiel, fordi afgørelsen om patentet blev afsagt i et offentligt retsmøde. Derfor hævdede den dømte, at han var i sin gode ret til at sælge aktierne. Sagen blev ført af Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet, som mente, at aktiesalget først måtte ske efter, at Børsen var underrettet.

Ubetinget blev til betinget

Den 59-årige får konfiskeret 208.000 kroner. Det svarer til det beløb, han ville have tabt, hvis han ikke havde solgt aktierne, inden kursen faldt. Erhvervsmanden skal derudover betale en bøde på 15.000 kroner. Den dømte slap endvidere med tre måneders betinget fængsel.

Anklagemyndigheden havde krævet ubetinget fængsel, men det var to ud af de tre dommer ikke enige i, fordi de vurderede, at erhvervsmanden handlede i god tro.

14 dage til at anke

Manden har nu 14 dage til at beslutte, om han vil anke dommen. Indtil da er der navneforbud i sagen. Anklageren var tilfreds med dommen, men vil alligevel overveje, om sagen skal ankes.

01:21 Luk video