Dina Thorslunds vilde uge: Bacheloreksamen og VM-boksebrag på bare fire dage

Struer-bokseren Dina Thorslund har fart på. Inden ugen er omme kan hun forhåbentlig både kalde sig verdensmester for tredje gang og nyuddannet fysioterapeut.

På lørdag går Dina Thorslund igen i bokseringen i Struer Energi Park, når hun skal forsvare sin VM-titel i vægtklassen superbantamvægt i bokseforbundet WBO. Overfor hende står den 38-årige tyske modstander, Alesia Graf.

Men inden Dina Thorslund går i ringen lørdag, er der noget andet, der også skal forsvares. Onsdag skal 25-årige Thorslund bokse med eksamen og censor på VIA University College i Holstebro, når hun skal til sin sidste eksamen på fysioterapeutuddannelsen.

- Det har været nogle hårde måneder. Det har det, siger den 25-årige bokser.

- Det er selve forløbet, der gør det hårdt. De tre måneder, hvor man sidder med næsen i bøgerne og mødes med sin studiegruppe, samtidig med to træning om dagen, husrenovering, min søn, to hunde og et privatliv. Der er bare sindssyg meget ’run’ på i det her forløb.

FÅ STYR PÅ VÆGTKLASSERNE

Boksning er vigtigst

Bokse-verdensmesteren er dog ikke et sekund i tvivl om, hvad der betyder mest i den vilde uge, hun er i færd med.

- Jeg må ærligt indrømme, at det er ikke her, jeg ligger min energi, siger hun med henvisning til bøgerne og sit bachelorprojekt. 

- Det er ikke vigtigt, om jeg får 02 eller 10 i morgen. Det vigtige er, at jeg vinder på lørdag. Så lige nu gælder det bare om at komme igennem, og så er det lørdag, der gælder.

Dina Thorslund kan forhåbentlig kalde sig fysioterapeut efter i morgen. 
Dina Thorslund kan forhåbentlig kalde sig fysioterapeut efter i morgen. 
Foto: Frederik Helms, TV MIDTVEST

Styr på håret

For at stå 100 procent skarp i ringen lørdag aften er det dog ikke nok for Dina Thorslund at træne. Der skal også være styr på håret, og derfor finder hun også tid til en tur hos frisøren mellem eksamensforberedelse og træninger.

- Hvis du spørger Thomas (Dinas træner, red.), så er det jo klart fordi, at det er det, vi plejer at gøre. Så vi skal holde os til det, vi plejer at gøre. Men for mig er det primært fordi, at jeg gerne vil se ordentligt ud, og så passede det også med, at jeg lige trængte til at blive farvet nu, siger hun.

Det er hendes farmor, der står for hårfarvningen, og det gør det hele mere afslappet, mener Thorslund. Og der skal ifølge hende være tid til også at lave andet end at træne og tænke på boksning – selv om til en vigtig VM-kamp.

- Min sport skal passe sammen med mit liv. Hvis den ikke kan det, så bliver det sorteret fra, for det er min og min søns fremtid fremfor sporten. Så sporten er fordi, jeg kan, og fordi, at jeg har lyst til det. Hvis jeg ikke kunne det, så måtte det ud af mit liv. Så det handler om at få det til at gå op i en højere enhed, siger hun.

Dina Thorslund er ubesejret i 12 kampe som professionel. Udover at være indehaver af VM-bæltet fra bokseforbundet WBO, har den 25-årige bokser også haft VM-bæltet i forbundet WBC. Det vandt hun i marts sidste år. 

 

Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Sport.