Dennis Ritter er klar til stjernespækket gadeløb: Forventer Tour-stemning

En dansk Tour-vinder og dansk Tour-start spredt cykelfeberen hos danskerne. Nu forventer Dennis Ritter jubelstemning til gadeløb.

Dennis Ritter
Foto: Simon Læssøe/Ritzau Scanpix

Dennis Ritter er stemmen, danskerne efterhånden har lært at forbinde med Tour de France. Og i aften skal han så kommentere en sportslig Tour de France-efterfest i Struer. Her møder Dennis Ritter nemlig op som speaker.

For onsdag aften er der Le Tour Revanchen i Struer med flere danske cykelstjerner. Det bliver et løb med fuld tjubang, tror Dennis Ritter.

For når nu vi har haft en sommer med en dansk Tour-start og dansk Tour-vinder, kan man næsten ikke finde en bedre optakt til gadeløbene.

- Jeg forventer kolossal stemning – noget der minder om Tour-etaperne. Jeg tror de her gadeløb får større opbakning end nogensinde. Vi lever stadig på det momentum, Touren skabte og den fantastiske opbakning. Nu får folk chancen for at se stjernerne igen, fortæller Dennis Ritter.

Klasseryttere i feltet

Til løbet har man både en forsvarende OL-vinder fra banen i form af Michael Mørkøv, en forsvarende Tour-etapevinder og tidligere verdensmester i Mads Pedersen. Dertil kommer stjernerne Jakob Fuglsang og Søren Kragh Andersen.

- Det er bare klasse at præsentere til et gadeløb. Hvis man har bare tre-fire danske ryttere fra World Touren, er det tre-fire verdensnavne. Der er ikke nogen, der er anonyme. Det er den bredde, vi har blandt de allerbedste, siger Dennis Ritter.

TV 2-kommentatoren forventer, folk i Struer især skal holde øje med én af cykelprofilerne.

- Mads Pedersen er jo skræmmende. Hvis Mads vil vinde, kan han vinde. Så god er han, siger Dennis Ritter.

Tilskuere skal forvente et show

Han vil dog ikke helt udelukke, at de bedste amatører og halvprofessionelle kan drille den danske verdenselite. Uanset hvad skal man forvente fart over feltet, fra startskuddet lyder klokken 19.

- Der er ikke nogen, der er interesserede i at køre henholdende i et gadeløb. Man kører for tilskuerne og for at skabe et show. Der skal nok blive gang i den, siger Dennis Ritter.

53 ryttere forventes at stille til start i årets udgave af Le Tour Revanchen. Det er det højeste antal hidtil.