Dan Duck: - Regningen ryger til Fødevarestyrelsen

Andeslagteriet i Struer vil sende regningen for den tabte indtjening til Fødevarestyrelsen.

Hardy Eskildsen, der er direktør i Dan Duck, kalder Fødevarestyrelsens fejl for katastrofal for virksomheden. Foto: Lasse Dickmann, TV MIDTVEST

01:38

Hør direktør i Dan Duck kommentere sagen. 

Luk video

Det kommer til at koste Dan Duck dyrt, at Fødevarestyrelsen kort før det store julesalg kritiserede andeslagteriet for at have dårlig håndhygiejne.

Kunderne havde ikke lyst til at sætte ænder fra slagteriet i Struer på julebordet, og derfor blev juleomsætningen langt fra som håbet. Det vil de komme til at mærke på slagteriet.

- Der bliver en regning på det her. Vi har haft et tab. Et økonomisk tab, der er stort, og vi er nødt til at finde en eller anden, der kan tage en stor del af den regning, siger slagteriets direktør, Hardy Eskildsen.

Slagteriet skal i den kommende tid regne på, hvad Fødevarestyrelsens fejl helt præcis har kostet virksomheden. Når tallene er gjort op, er de hos Dan Duck ikke i tvivl om, hvem der først modtager regningen.

- Fra os ryger den til Fødevarestyrelsen, og så må vi håndtere det derfra, siger Hardy Eskildsen.

Kort om sagen

Ved et kontrolbesøg af Fødevarestyrelsen den 17. december noterede styrelsen sig, at der var flere medarbejdere, der ikke vaskede hænder.

 

Slagteriet kom i en vigtig juletid i et kraftigt stormvejr, som gik ud over omsætningen.

 

Det viste sig siden hen, at kritikken var uberettiget.  De medarbejdere, som blev set ikke vaske hænder, havde gjort det et andet sted. På slagteriet er der nemlig en håndvask både i stueetagen og på første sal, og styrelsen havde ved deres kontrol kun kontrolleret et sted.

 

Ved en indskærpelse som denne er det virksomhedens ret at blive hørt, men det skete ikke i dette tilfælde. Derfor endte misforståelsen som en katastrofe for virksomheden.