Dan Duck hyrer kendt advokat - går efter millionerstatning

Dan Duck blev af Fødevarestyrelsen den 19. december uretmæssigt anklaget for at have andeafføring på deres ænder. En anklage der nu har ført til en erstatningssag.

Lort på ænderne og manglende håndvask blandt medarbejderne var bare nogle af de punkter, som Fødevarestyrelsen havde i deres rapport fra andeslagteriet Dan Duck i Struer. Rapporten udkom den 19. december.

- På det værst tænkelige tidspunkt kommer den her sag frem i pressen, nemlig den 19. december lige som den danske forbruger skulle til at købe årets juleand, siger Hardy Eskildsen, der er direktør for Dan Duck.

Advokat Hans Sønderby

- For os som virksomhed er det en katastrofe. Det er en rigtig træls situation, fortsætter han.

Derfor har slagteriet nu valgt at nedlægge et erstatningskrav hos Fødevarestyrelsen. Til den sag har de hyret den i landbugskredse kendte advokat Hans Sønderby.

- Lige nu forbereder vi en stævning til Fødevarestyrelsen, som skal afgå, hvis ikke det lader sig gøre at finde en frivillig ordning, siger Hans Sønderby i dag til TV MIDTVEST.

- Vi går efter at få erstatning for det tab, som virksomheden har lidt. Både det der er konstateret ved de mange ænder, der ikke er blevet solgt, samt mange annullerede ordre her i januar. Derudover vil vi også gå efter erstatning på det goodwill tab, som virksomheden har lidt, fortsætter han. 

Advokat mener, at det er en god sag

Spørger man advokat Hans Sønderby, står Dan Duck med en god sag. 

- Når man både gør noget, der er materielt forkert, og samtidig ikke overholder de forskrifter, der er på EU område, så er der efter vores opfattelse utvivlsomt tale om, at man ifalder et erstatningsansvar, siger han. 

Fødevarestyrelsen har nemlig ikke hørt Dan Duck, inden rapporten blev sendt ud. Samtidig var de ting der stod i rapporten grundløse.

- Jeg har vundet flere sager mod Fødevarestyrelsen, hvor de er blevet tilpligtet at betale erstatning på lignende spørgsmål, siger Hans Sønderby.

Lige nu er Dan Duck ved at regne på, hvor stort et tab, fødevarestyrelsens fejl har kostet virksomheden.

- Det er et stort beløb. Jeg tør ikke engang sætte tal på endnu, for vi er stadig i gang med at udregne vores tab. Men det er et stort beløb. Det er i millionklassen, siger Hardy Eskildsen.

Andeslagteriet Dan Duck i Struer gør nu klar til at stævne Fødevarestyrelsen. Før jul anklagede styrrelsen fejlagtigt virksomheden for dårlig håndhygiejne.

Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Erhverv.