Claus havde ikke sejlet H-båd i 20 år, da han greb chancen for VM: - Skulle det være, så skulle det være nu

De næste fire dage danner Struer rammen om verdensmesterskaberne i H-båd, og onsdag lød startskuddet.

2:28
Verdens bedste H-Båds-sejlere er i disse dage samlet i Struer. Med i feltet er Claus Christiansen, der er på hjemmebane.
Foto: Simon Hyllested, TV MIDTVEST

44 både fra seks forskellige lande er kommet til Limfjorden for at kæmpe om guldet i verdensmesterskabet i H-båds-sejlads.

quoteSkulle det være, så skulle det nok være nu, for båden er ikke nem, den er fysisk hård at sejle.

Claus Christiansen, H-bådsssejler, Struer Sejlklub

Én af de håbefulde deltagere har ikke skullet rejse så langt. Claus Christiansen er skipper i Struer Sejlklub, og han har glædet sig længe til dagen i dag.

- Det er en stor oplevelse for os at få lov til at være med og få det til byen. Det er jo et kæmpe event, siger H-bådssejleren.

Hvad er en H-båd?

Før denne sæson var det ellers 20 år siden, Claus Christiansen sidst slog sine folder i en H-båd. Men da han hørte om et VM på hjemmebane, var det svært at sige nej til.

- Så var der en, der prikkede mig på skulderen og spurgte, om ikke jeg kunne tænke mig at prøve igen. Og så tog vi handsken op og har givet den lidt gas i år og ser, hvor langt vi kan nå, siger han.

Skulle være nu

Det er Claus Christiansens første VM nogensinde, og som 58-årig ser han det som en god mulighed for at nå at skrive sådan et på CV’et.

- Da jeg fik chancen, var det, som om der gik ild i et eller andet igen, og så havde jeg lyst til at prøve. Og skulle det være, så skulle det nok være nu, for båden er ikke nem, den er fysisk hård at sejle.

Om VM

Da beslutningen var taget, brugte Claus Christiansen 200.000 kroner på en båd, og sammen med sine to besætningsmedlemmer fik han tildelt et VM-wildcard.

Selvom Struerboen er opsat på at yde sit allerbedste, så er det også vigtigt at have det sjovt undervejs, forklarer han.

- Bare vi kan komme op fra bunden og ikke ligger helt nede som sidste mand, så synes jeg, vi har gjort det fantastisk, siger Claus Christiansen.

H-båden sejles af en besætning på tre til fire personer.
H-båden sejles af en besætning på tre til fire personer.
Foto: Simon Hyllested, TV MIDTVEST