Campingkrigen raser i sommerlandet: Nu er der opbakning til ølbrygger

Dansk Camping Union blander sig nu i striden mellem Nr. Nissum Håndbryggeri og brancheorganisationen Horesta Camping.

Anne-Vibeke Isaksen er formand for Dansk Camping Union.
Anne-Vibeke Isaksen er formand for Dansk Camping Union.
Foto: Privatfoto

Fra en skrattende telefon i Frankrig går landsformand for Dansk Camping Union, Anne-Vibeke Isaksen, nu ind i debatten om, hvorvidt det går ud over danske campingpladser, når autocampere parkerer andre steder for natten.

I går kunne TV MIDTVEST fortælle, hvordan brancheorganisationen Horesta Camping har klaget over en tilladelse på 30 pladser, som Lemvig Kommune har givet ølbrygger Jens Bjørling Grøn.

Ifølge campingreglementet må der blandt andet højst være tre pladser og mindst 100, medmindre særlige omstændigheder taler for noget andet. 

Autocampere hitter 

Men reglerne er for firkantede, som de er i dag, mener Anne-Vibeke Isaksen. Virkeligheden er, at autocampertrenden er stormet frem de seneste år, og branchen er nødt til at tage udgangspunkt i forbrugernes behov.

 - Vi står i den helt anden side end Horesta Camping. Vi skal have skabt rum til autocamperne, og der har vi brug for, at der skal være højere til loftet. For jo flere, der kører med autocampere, jo mere gavner det dansk campingindustri, mener hun, og peger på, at forskellige overnatningsmuligheder trækker flere gæster til området, til gavn for alle.

Derfor håber hun, at campingreglementet bliver ændret, for regelsættet er efter hendes mening i dag for stift for alle parter.


Regelændringer vil kunne skabe liv i de små samfund

Formand i Autocamperrådet, Hans Bækvang, fortæller, at organisationen jævnligt får henvendelser fra lodsejere, som gerne vil kunne tilbyde ti overnatningsmuligheder til autocampere i stedet for de tre, som de må med det nuværende regelsæt.

Men som det er nu, er det nærmest umuligt at få lov til, og derfor er han helt på linje med Dansk Camping Union i forhold til at få lavet regelsættet om.

 - Det vil kunne skabe liv i de små samfund, hvis reglerne blev ændret. For autocampisterne lægger mange penge, når de kører rundt. Men vi ser desværre ingen tegn på, at der lige er ændringer på vej, siger Hans Bækvang og fortæller, at Autocamperrådet sammen med Dansk Camping Union har forsøgt at få et samarbejde op at stå med Horesta Camping, til gavn for hele branchen, men uden held.

Hans Bækvang forventer de kommende år en stigning af autocamperturister, der vil søge nordpå, væk fra de høje temperaturer i Sydeuropa.