Bygningspulje giver travlhed hos installatør

Muligheden for at søge tilskud fra den nye bygningspulje giver ekstra arbejde til el-forretningen Jes Velsø ApS i Struer.

Poul Erik Jeppsen fra Jes Velsø ApS får mange henvendelser om blandt andet luft til vand-varmepumper som den på billedet. Foto: Svend Vilhelm Mikkelsen, TV MIDTVEST

Regeringens nye bygningspulje giver travlhed hos Jes Velsø ApS i Struer. De tilbyder blandt andet rådgivning og installation af varmepumper, og det er der mange, der gerne vil vide mere om lige nu.

Læs også Bygningspuljen 2020: Niels Christian Sørensen håber på tilskud til ny varmepumpe

- Vi har faktisk rigtig travlt lige i øjeblikket. Bare i dag, hvor man har åbnet puljen, har der været fire ekstra, som har spurgt ind til, hvad handler det her om. Så det tegner på, at vi snart kan få nogle fossile brændstoffer væk, siger Poul Erik Jeppesen, der er medindehaver af Jes Velsø ApS.

Det er netop for at nedbringe CO2-udledningen, at regeringen har afsat 245 millioner kroner til at boligforbedringer, der sparer energi. De håber, puljen kan bidrage til at nå 2030-klimamålet om reducere udledningen af drivhusgasser med 70 procent.

Læs også Boligejere kan nu få tilskud til at energirenovere hjemmet

- Ved at give tilskud kan vi få gennemført en masse forbedringer nu, der ellers ikke var sket, eller først ville ske om mange år, siger klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen i en pressemeddelelse.

Det er en plan, som medindehaveren af Jes Velsø ApS godt kan forstå værdien af.

- Det er jo dejligt, at vi kan få nogle fossile brændstoffer væk. Det er vi jo alle sammen interesserede i jo, siger Poul Erik Jeppesen.

Fakta om Bygningspuljen

  • Puljen er åben for ansøgninger fra 15. oktober 2020.
  • Der er afsat 245 millioner kroner til energirenovering af boliger.
  • Man kan søge om tilskud til eksempelvis varmepumper, bedre isolering loft og vægge eller nye vinduer.
  • Hvis man vil have tilskud fra puljen, skal man søge om det, inden man går i gang med at renovere.
  • Puljen er en udmøntning af to politiske aftaler fra henholdsvis 2018 og 2020.
  • Man kan søge om tilskud via hjemmesiden www.sparenergi.dk/tilskud.

Kilde: Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet