Buddy Holly i Struer politianmeldt: Ejer nægter at have reklameret for alkohol til mindreårige

Buddy Holly i Struer har ifølge Forbrugerombudsmanden overtrådt forbuddet mod at rette alkoholreklamer mod unge under under 18 år.

Buddy Holly i Struer er blevet politianmeldt af Forbrugerombudsmanden for at overtræde markedsføringsloven.

Ifølge den uafhængige myndighed har diskoteket overtrådt forbuddet mod at rette reklamer med alkohol til unge under 18 år.

Forbrugerombudsmanden fremhæver en invitation til en fest den 20. september 2019, efter at SSG (Struer Statsgymnasium, red.) har holdt fest. Invitation henvender sig til både 1., 2. og 3. års elever, og heri ligger problemet ifølge myndigheden.

- Her vurderer Forbrugerombudsmanden også, at opslaget henvender sig til unge under 18 år, da gymnasieelever som regel er omkring 16 år, når de begynder i 1. g, lyder det.

Men det billede kan Jan Nonboe, der ejer Buddy Holly i Struer, bestemt ikke genkende.

Politiet tjekker alder hver weekend

Jan Nonboe synes, politianmeldelsen er forfejlet. For Buddy Holly i Struer lukker ifølge ejeren slet ikke folk under 18 år ind på diskoteket.

- Hvis vi lukker nogen ind på under 18, ødelægger vi vores forretning. Det er almen viden. For så gider de, der er over 18, ikke at komme, siger han til TV MIDTVEST og fortsætter:

- Politiet kommer forbi os hver weekend og tjekker, at vi har de rigtige gæster inde. Hvis jeg falder igennem her, har jeg et problem.

Så du anerkender ikke, at I har målrettet jeres alkoholtilbud til unge under 18?

Nej, det gør jeg ikke. Jeg er med på, at det altid er et fortolkningsspørgsmål. Men min bestyrer har ikke haft det for øje, at han ville målrette sig til unge under 18.

- Han har formuleret sig lidt sløvt.

Bedøm selv. Her er invitationen til den 20. september 2019.
Bedøm selv. Her er invitationen til den 20. september 2019.
Foto: Buddy Holly Struer / Screenshot

Jan Nonboe har alligevel lært en vigtig lektie. At det fremadrettet skal stå tydeligt nederst, at det kun er folk over 18 år, som bliver lukket ind.

- Men de (Forbrugerombudsmanden, red.) skal komme ud i virkeligheden og se, hvad der foregår. Vi gør faktisk meget for at undgå stoffer og kører folk hjem, når de har fået for meget at drikke, afslutter han.

Også Crazy Daisy i Svendborg er blevet meldt til politiet. Samtidig betaler Natklubben Havana Varde en bøde på 60.000 kroner for at overtræde loven.

Det er også en bødestraf, der venter Buddy Holly i Struer. Med mindre Jan Nonboe protesterer og får medhold i en eventuel retssag.