Børnefamilievenlig festival på vej til Venø

Aktiviteter for ungerne, musik til forældrene og mad til alle er på plakaten, når en ny festival ser dagens lys. Målgruppen er børnefamilier.

En gruppe venner drømmer om at skabe en tilbagevendende festival på Venø, hvor der er plads til både børn og voksne. Planlægningen er i fuld gang. Foto: Jesper Mortensen, TV MIDTVEST

Venøfærgen får travlt sidst i juli, når en ny festival for første gang skal trække forhåbentlig mange gæster til Limfjordsøen. 

Læs også Hun skabte et nyt alterkors til Venø: Det var en drømmeopgave

Det er en gruppe kvinder med tilknytning til Struer og Venø, der står bag arrangementet, der skal foregå over to dage.

- Vi synes jo, at det er det fedeste område, vi bor i. Venø er sindssygt undervurderet sted, og det vil vi gerne vise, siger Sidsel Munkebo Hansen, der er formand i foreningen bag initiativet.

Det er målet. at VENØ Festival skal være hyggelig og med en blanding af musik, mad og leg skal der være plads til både børn og voksne.

- Grundidéen er, at man kunne være sammen med sine børn på en festival, hvor det ikke kun var på børnenes præmisser og ikke kun på de voksnes præmisser, men at man i stedet kunne være sammen. Så det er nærvær og fællesskab, der er i centrum, uddyber Sidsel Munkebo Hansen. 

Læs også Festival på fire måneder: Gashåndtaget er drejet i bund

Ta' afsted uden penge på lommen

Lige nu er kvinderne og deres mænd i fuld gang med planlægningen af festivalen, der løber af stablen den 20. og 21. juli.

Indtil nu er det planlagt, at festivalen skal være all inclusive, så gæsterne i princippet kan tage på festival uden kontanter. Derudover skal det være muligt at overnatte i campingvogn eller telt på øen, og maden der vil blive serveret vil bestå af lokale råvarer. 

- Uanset hvem vi fortæller om festivalen til, så synes de, at det er en rigtig god idé, og de siger, at de rigtig gerne vil bakke op om den, fortæller Louise Kibsgaard Pedersen, der også er en af arrangørerne.

Der er stadig mulighed for at købe billetter eller melde sig som frivillig hjælper til to dages-festivalen. 

02:26 Luk video