Børnefamilier demonstrerer mod lockout

Omkring 40 forældre og børn demonstrerede i dag i Struer. De er trætte af lockouten, og frustrerede over at deres hverdag ikke længere hænger sammen.

Under hele lærerlockouten har skolelærerne været flittige til at demonstrere og give udtryk for deres utilfredshed. Mandag kom så også børnefamilierne på banen, omkring 40 forældre og børn demonstrerede 12:30 foran Struer Rådhus.

-Vores børn er taget som gidsler i den her konflikt. De keder sig bravt, og har brug for at komme i skole igen. Vi har snart brugt al ferie og afspadsering og udnytter bedsteforældrene på det groveste, siger Dorte Pedersen, der er initiativtager til demonstrationen.

Holder ikke med nogen

Børnefamilierne holder hverken med lærerne eller KL i konflikten, de håber bare, at de kan råbe politikerne op, så der snarest muligt kan komme en løsning på lockouten.

- Det var sjovt den første uge for børnene, anden uge krævede noget mere af os forældre, og nu begynder det at blive sådan, at børnene virkeligt gerne vil tilbage i strukturen og lære noget, siger Lone Holst Hansen.

Og forældrenes frustation møder forståelse på rådhuset.

- Jeg håber meget, at topfolkene kommer tilbage til forhandlingsbordet, så lærerne kan komme tilbage i klasselokalerne og undervise, siger Steen Jakobsen (V)  der er næstformand for Børne- og Uddannelsesudvalget i Struer Kommune.


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Samfund.