Borgmester betaler penge tilbage

Struer Kommune ændrer nu reglerne for tabt arbejdsfortjeneste, efter at rapport har vist, at kommunens regler har været uklare. Borgmesteren og et byrådsmedlem betaler penge tilbage.

En rapport udarbejdet af firmaet Deloitte viser nu, at der i flere tilfælde kan være begrundet tvivl om, hvorvidt Struer Kommunes udbetalinger af tabt arbejdsfortjeneste har fulgt lovgivningen. Det får kommune til at ændre retningslinjerne. Det skriver Struer Kommune i en pressemeddelse.

Nuværende borgmester Mads Jakobsen og byrådsmedlem Per Jakobsen fik i perioden 2010 til 2013 udbetalt penge som erstatning for tabt arbejdsfortjeneste. De udbetalinger blev der rejst tvivl om, og en rapport blev bestilt.

Retningslinjer er fulgt

Rapporten slår dog fast, at udbetalingerne til de to politikere har fulgt kommunens retningslinjer. Men begge har nu alligevel valgt at betale pengene tilbage.

- Når jeg har fået penge udbetalt uberettiget fra Struer Kommune, så betaler jeg dem selvfølgelig tilbage. Det er der ingen tvivl om, siger borgmester Mads Jakobsen.    

Kommunalpolitikere kan vælge at få deres løn udbetalt som tabt arbejdsfortjeneste, hvis de taber penge på at gå til møder osv. Men reglerne om hvornår man er berettiget til tabt arbejdsfortjeneste har altså været for uklare, og derfor vil Struer Kommune nu ændre retningslinjerne, og uddybe hvilke aktiviteter der berettiger til tabt arbejdsfortjeneste.

Sagen er netop blevet behandlet på et møde i økonomiudvalget og skal endeligt godkendes på et byrådsmøde den 29. april.

Mads Jakobsen ved endnu ikke, hvor mange penge det drejer sig om.