Boligselskab har længe forsøgt at smide brandstifter ud

Manden, der satte ild til sin lejlighed i Struer lørdag, har skabt problemer i opgangen ad flere omgange. Nu efterlyser Struer Boligselskab, at det bliver lettere at komme af med uroskabende lejere.

Sådan så den 38-årige mands lejlighed ud, efter at han satte ild til den i lørdags. Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Det er efter alt at dømme udsigten til at blive smidt på gaden, der i weekenden fik en 38-årig mand til at sætte ild på sin lejlighed i Struer. 

Struer Boligselskab har gennem længere tid forsøgt at komme af med lejeren, fordi han har skabt voldsom uro blandt naboerne. 

- Jeg er voldsomt ked af, at det brændte, men jeg er glad for, at han er ude, siger Jens Østergaard, der er forretningsfører i Struer Boligselskab.

Læs også Mand indrømmer at sætte ild til sin lejlighed

Han mener, at det er for svært for boligselskaber at komme af med lejere, der ikke overholder reglerne.

Har huseret i flere måneder

Allerede tre uger efter, at den 38-årige mand flyttede ind, havde Struer Boligselskab fået så mange klager over hans adfærd, at Jens Østergaard sendte manden en skrivelse.

I den stod der, at den 38-årige med unødig støj, spektakler samt truende og nærgående adfærd havde forbrudt sig mod loven om god skik.

Men der skulle altså gå over tre måneder, fra manden modtog skrivelsen, til han blev smidt ud. 

- I en situation som den her, hvor det er så alvorligt, og hvor det direkte er folks liv, der i sidste ende står på spil, der er det problematisk, at det skal tage så lang tid, siger Jens Østergaard. 

Han mener, at det lange forløb går ud over de mange andre beboere.

- Det er voldsomt kompliceret. Det tager lang tid, og i den tid kan den person, der har ondt i sinde, blive ved med at husere, siger han.

Læs også Nabostrid: Jette føler sig terroriseret af nabo

Skal være lettere at smide lejer ud

Jens Østergaard kalder det en ekstrem og sjælden situation. I sådanne situationer burde selskaberne lettere kunne afslutte sagerne, mener han.

- Fogeden kommer jo først ind i det, når man har forsøgt med det gode, det mere håndfaste og til sidst ender med at ophæve lejemålet, og han ikke flytter, siger Jens Østergaard.

Derfor håber han, at politikerne vil gøre det lettere for boligselskaber at komme af med lejere som den 38-årige.

Den 38-årige lejer blev varetægtsfængslet, og under grundlovsforhøret kom det frem, at han over for en betjent havde erkendt, at det var ham, der havde startet branden.

Jens Henrik Severinsen, der er anklager for politiet, fortæller, at manden forklarede i retten, at han havde sat ild til nogle ting.

- Det skulle bunde i en frustration over den situation, han er i. Han blev varetægtsfængslet, fordi dommeren fandt, at han kunne finde på at gøre det igen, siger Jens Henrik Severinsen.

Manden er varetægtsfængslet frem til den 12. december.

02:05

Struer Boligselskab havde igennem længere tid forsøgt at komme af med lejeren, fordi han har skabt voldsom uro blandt naboerme.

Luk video