B&O skal spare penge: Siger farvel til 115 ansatte

Afskedigelserne skal primært findes blandt medarbejdere i Struer og hos Bang & Olufsen i Lyngby.

Bang & Olufsen vil som led i et spareprogram sige farvel til omkring 115 af sine ansatte.

Det oplyser den danske elektronikproducent i en meddelelse til fondsbørsen.

quoteVi går nu i en dialog med fagforeninger og ledere om den videre proces, men afskedigelserne skal primært findes blandt vores medarbejdere i Struer og Lyngby

Jens Gamborg, kommunikationsdirektør, Bang & Olufsen

- Vi går nu i en dialog med fagforeninger og ledere om den videre proces, men afskedigelserne skal primært findes blandt vores medarbejdere i Struer og Lyngby, fortæller Jens Gamborg, der kommunikationsdirektør hos Bang & Olufsen til TV MIDTVEST.

Ifølge selskabet svarer de 115 afskedigelser til cirka ti procent af den samlede stab.

Corona skaber usikkerhed

Spareprogrammet og afskedigelserne kan ikke alene knyttes til effekterne af coronaudbruddet, selv om virusset har været en ekstra sten i skoen på Bang & Olufsen.

Spredningen af coronavirus kommer nemlig til at forværre et i forvejen skidt år hos Bang & Olufsen. Det oplyser selskabet i forbindelse med et kvartalsregnskab, der kommer før tid og med foreløbige tal.

I forvejen var det ventet, at Bang & Olufsen med udgangen af juni måtte sætte punktum for et regnskabsår med et fald i indtægter på 13 til 18 procent. Det forventes nu at blive et fald på 20 til 29 procent.

Fredag gjorde Bang &Olufsen status for det kvartal, der udløb februar. Allerede her begyndte lukkede butikker og kunder, der holder på pengene, at være et problem i Asien.