B&O sælger tjekkisk produktionsselskab

Bang og Olufsen frasælger sit tjekkiske datterselskab til partneren og underleverandøren Tymphany Acoustic Technology.

Bang & Olufsen frasælger samtlige aktier i sit tjekkiske produktionsselskab, Bang & Olufsen s.r.o, til Tymphany Acoustic Technology. Det skriver B&O i en meddelelse. 
 
- Bang & Olufsen og Tymphany har som del af transaktionen indgået en længerevarende indkøbsaftale, som skal sikre stabilitet i den fremtidige leverance af produkter med høj kvalitet, skriver selskabet.
 
Den regnskabsmæssige gevinst for Bang og Olufsen forventes at være 33 mio. kr., mens cash flow-effekten forventes at udgøre 123 mio kr.

Siden 2014, hvor den sidste fabrikslinje blev lukket i Struer, er alle B&O-tv blevet produceret på virksomhedens fabrikker i Tjekkiet.

Bang og Olusen startede fabrikken i Tjekkiet op for 12 år siden og solgte bygningerne for nogle år siden. Nu er det så selve produktionen, der sælges.

Tymphany Acoustic Technology designer og producerer lydsystemer og sælger en hel linje af højtalerenheder under mærket Peerless by Tymphany. Virksomhedens rødder går tilbage til 1926, hvor Peerless blev grundlagt i Danmark.

Handlen gennemføres inden for de næste måneder.