B&O præsenterer sløjt halvårsregnskab

Bang & Olufsen kunne tirsdag morgen præsentere et skuffende resultat for første halvår af regnskabsåret.

Forsinkede produkter og højere omkostninger end ventet giver røde tal på bundlinjen i Bang & Olufsen.

Som ventet koster flimmer med fjernsynsproduktionen dyrt hos danske Bang & Olufsen, der kom ud af første halvdel af regnskabsåret 2014/15 med et resultat før skat på minus 224 millioner kroner. Det oplyser selskabet i en meddelelse til fondsbørsen.

Underskuddet skyldes blandt andet, at en række nye produkter er forsinkede, ligesom produktionsomkostningerne har været højere end forventet, siger selskabets topchef Tue Mantoni i meddelelsen.

Han venter dog et stærkere andet halvår for koncernen.

- Men det vil ikke være nok til at kompensere for den dårlige præstation i første halvdel af regnskabsåret, siger Tue Mantoni.

Trods det negative resultat fastholder Bang & Olufsen forventningerne til hele regnskabet for 2014/2015 og regner fortsat med en "høj encifret" omsætningsvækst.

Bang & Olufsen nedjusterede kort før jul sine forventninger til regnskabsåret, hvor forventningen om et overskud på driften blev vendt til forventning om underskud.

Det er produktionsproblemer, som har forsinket nye tv-produkter på henholdsvis 75 og 85 tommer med et par måneder. Det rammer indtjeningen, at man ikke kan få apparaterne ud i butikkerne, lød det fra Tue Mantoni før jul.

 

/ritzau/

 

 


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Erhverv.