B&O på pigejagt: Gymnasiepiger lærer om naturvidenskab i praksis

Girls Day in Science er en landsdækkende kampagne, der skal inspirere piger til at vælge en naturvidenskablig uddannelse. I dag hos B&O i Struer.

B&O’s hovedkvarter i Struer havde i dag besøg af 30 piger fra Lemvig og Holstebro Gymnasium

I dag er nemlig Girls Day in Science, og derfor lærte de unge kvinder lidt om, hvordan videnskaben kan bruges ude i virkeligheden.

- Det inspirerer bare rigtig godt at se folk gøre det. Man kommer ligesom til at tænke "det kan jeg egentlig også, det her," fortæller Signe Løkken, der var en af de gymnasieelever, der i dag fik lov til at snuse til naturvidenskaben. 

quoteDet inspirerer bare rigtig godt at se folk gøre det. Man kommer ligesom til at tænke "det kan jeg egentlig også, det her"

Signe Løkken, gymnasieelev

Kvinder i undertal

Der går kun halvt så mange kvinder som mænd på de naturvidenskabelige uddannelser, og håbet er, at dagen og det at se naturvidenskaben i aktion, kan give de kommende studenter blod på tanden til selv at vælge den naturvidenskabelige uddannelsesvej.

Tina Øvad er selv naturvidenskaber og arbejder på B&O i Struer. Hun var i dag med til at vise gymnasiepigerne, hvordan et arbejdsliv med et naturvidenskabeligt fortegn kan se ud i praksis. Og hun havde en klar besked til pigerne:

quotePiger skal være bedre til bare at gå ud og gøre det og tro på sig selv. Altså de skal virkelig have noget selvtillid, og det er det, jeg gerne vil være med til at gi’ dem

Tina Øvad, B&O

- Piger skal være bedre til bare at gå ud og gøre det og tro på sig selv. Altså de skal virkelig have noget selvtillid, og det er det, jeg gerne vil være med til at gi’ dem, fortæller Tina Øvad.

Og der er håb for fremtiden. Sidste år deltog 1.700 piger i kampagnens forskellige arrangementer hos danske virksomheder og uddannelsesinstitutioner. I år er tallet steget til over 3200. Der er derfor i år tale om et rekordstort deltagerantal. 

Se indslaget fra Girls Day in Scince hos B&O her.