B&O i nyt samarbejde med Xbox

De to firmaer skal samarbejde om at udvikle 'high-end' lydprodukter til gamere.

Bang & Olufsen har fået en ny stor samarbejdspartner. Fremover skal de arbejde sammen med Xbox, der er amerikanske Microsofts spillekonsol.

Her skal lydfabrikken fra Struer udvikle nye lydprodukter til gamere. Men ikke til alle og enhver, det skal være et 'high-end' produkt de skal være med til at udvikle.

TV MIDTVEST D. 12/5 - 2020. Et svigtende salg under corona-krisen tvinger nu selskabet til at skaffe 400 millioner kroner.

- Gaming-industrien er vokset markant de sidste par år, både på tværs af aldersgrupper, køn og lande, og vi forventer, at denne udvikling vil fortsætte. Teknologien har udviklet sig hurtigt inden for gaming, og forbedring af lydoplevelsen er et område, hvor vi har mulighed for at spille en nøglerolle, fortæller Vice President og Head of Product Management ved Bang & Olufsen, Christoffer Poulsen i en pressemeddelelse.

De seneste år har der kun været triste regnskaber og røde tal hos B&O. I den forbindelse har flere eksperter spået, at lydfabrikken skulle forsøge at få nye store samarbejdspartnere. 

TV MIDTVEST D. 14/1 - 2020. Tidligere B&O ansatte har fortsat stor tiltro til deres gamle arbejdsplads.
Foto: Torben Mondrup, TV MIDTVEST

- Med vores indtræden i gaming-industrien, ønsker vi at gøre, hvad vi gør bedst: at levere fremragende lydoplevelser pakket ind i lækkert design og solidt håndværk. Vi ser et stort kommercielt potentiale inden for gaming, og med Xbox mener vi, at vi har fundet den ideelle partner til at realisere det potentiale, siger Christoffer Poulsen.

Hvilke produkter samarbejde konkret skal munde ud i, melder pressemeddelelsen ikke noget om. Men den vestjyske virksomhed får flotte ord med på vejen af deres nye partner.

- Vi er glade for samarbejdet med Bang & Olufsen, som bringer et helt nyt niveau af gaming-lyd til markedet, til glæde for både Xbox og Bang & Olufsen fans over hele verden, fortæller Matt Kesselring, som er Head of Hardware Partnerships ved Xbox.