Bliver svært at finde ny topchef: - B&O er en stjerne, der er falmet

Det bliver en udfordring for B&O at finde nye, stærke profiler til bestyrelsen, fordi ingen længere tror på en genrejsning for Struer-virksomheden.

Topchefen i Grundfos Mads Nipper forlader bestyrelsen i B&O.  Og det tomme sæde han efterlader sig, bliver svært for Struer-virksomheden at fylde med nye kræfter.

Det skriver Jyllands-Posten.

Samtidig med Mads Nippers afsked, har bestyrelsesmedlem Joan Ng Pi O også valgt at træde ud. Men selvom der er to pladser, der bliver tomme, er det kun den ene, der skal fyldes ud igen.

quote- Det er blevet sædvanen at sige, at B&O er en tabt sag. Det er blevet den almene sandhed. Selskabet er blevet forsøgt vendt så mange gange nu, uden held, at det er min oplevelse, at ingen rigtig tror på det længere, siger den tidligere headhunter til avisen.

Stephen Bruyant-Langer, tidligere headhunter på topniveau.

I Jyllands-Posten vurderer en headhunter dog, at det bliver en stor udfordring for Struer-virksomhedern at finde en afløser.

- B&O er en stjerne, der er falmet. Der er en inerti, som er svær at vende nu, og det betyder, at der nu er en stor image-risiko ved at være i bestyrelsen for B&O, siger Stephen Bruyant-Langer, der tidligere har arbejdet som headhunter på topniveau.

- Det er blevet sædvanen at sige, at B&O er en tabt sag. Det er blevet den almene sandhed. Selskabet er blevet forsøgt vendt så mange gange nu, uden held, at det er min oplevelse, at ingen rigtig tror på det længere, siger den tidligere headhunter til avisen.

Mads Nipper fortæller, at hans aftrædelse ikke har noget at gøre med den aktuelle krise, der har kostet virksomheden 400 millioner kroner.

- Det handler bare om, at jeg skærer min portefølje af aktiviteter til, så jeg kan sikre, at det jeg laver, gør jeg helhjertet, siger han til avisen.

- Og i og med at jeg har siddet i bestyrelsen i seks år, så skader det ikke, at der kommer nye øjne til.

Grundfos-topchefens afsked med B&O-bestyrelsen finder sted på den ordinære generalforsamling, der afvikles den 20. august i B&O-hjembyen Struer.

Audio- og videokoncernen i Struer kom ud af det forskudte regnskabsår med et underskud på 576 millioner efter skat.