Bang & Olufsen sætter ikonisk bygning til salg

Den "svævende" bygning Gården står tom og skal derfor have nye ejere. Hvor meget den skal koste, ønsker B&O ikke at oplyse.

En af Midt- og Vestjyllands mest ikoniske bygninger bliver nu sat til salg.

Bang & Olufsen har besluttet at sælge sit tidligere hovedsæde i Struer - den prisbelønnede bygning der går under navnet Gården.

 Audio- og videokoncernen bruger ikke længere den 5.500 kvadratmeter store bygning. Medarbejderne er samlet i de tidligere fabriksbygninger, og derfor forsøger koncernen nu at finde en ny ejer til den karakteristiske bygning, der er hævet over landskabet og dermed næsten ser ud til at svæve.

B&O understreger, at salget på ingen måde betyder, at koncernen er på vej væk fra Struer, ligesom man er klar over, at der er tale om en bygning, som mange i byen har et forhold til.

 
 
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

- Vi forstår selvfølgelig, at Gården har haft stor historisk betydning for en række medarbejdere, siden bygningen blev etableret i 1998. Men vi har haft et ønske om at samle vores medarbejdere i Struer under et tag i en moderne bygning med de rigtige faciliteter. Og det har der faktisk også været et ret markant ønske om blandt alle medarbejdere, siger kommunikationsdirektør Jens Gamborg.

Det var først og fremmest medarbejdere inden for IT, økonomi og andre administrative områder, der til sidst arbejdede i Gården. De blev allerede i december flyttet over i den nye Innovation Lab, hvor der ifølge kommunikationsdirektøren er helt andre og moderne faciliteter.

Bang & Olufsen ønsker ikke at oplyse, hvad man forlanger for det tidligere hovedsæde. Koncernen er i gang med at finde den mægler, der skal hjælpe med salget.

Kort om Gården

 

I 1998 sendte vi dette indslag om Bang & Olufsens nye hovedbygning. I indslaget medvirker arkitekt Jan Søndergaard, B&Os daværende direktør Anders Knutsen, kontorassistent Birthe Arp og personalechef Niels Mose Thorsted.