Bang & Olufsen nedjusterer forventninger til året markant

Krisen fortsætter i Bang & Olufsen, der endnu en gang må nedjustere forventningerne.

Bang & Olufsen har tirsdag aften atter nedjusteret sine forventninger. Det fremgår af en meddelelse til fondsbørsen.

quoteDen strategiske retning er uændret, men det står klart, at der skal ske en fundamental ændring af salgs- og marketingsindsatsen og skabes en kultur, hvor vi er tættere på kunder og partnere.

Kristian Teär, Administrerende direktør, B&O

Koncernen med hovedsæde i Struer regner nu med et fald i omsætningen i regnskabsåret 2019/20 på 13 til 18 procent mod tidligere en prognose om en "encifret vækst".

- Faldet i omsætningen har været større end forventet, hvilket skyldes flere faktorer - blandt andet at selskabets partneres salg til forbrugernes ikke har været tilfredsstillende, skriver Bang & Olufsen i meddelelsen.

- Den strategiske retning er uændret, men det står klart, at der skal ske en fundamental ændring af salgs- og marketingsindsatsen og skabes en kultur, hvor vi er tættere på kunder og partnere, siger Kristian Teär, der er administrerende direktør i B&O, i en pressemeddelelse.

B&O forventer også en nedgang i selskabets driftsmargin - ebitmargin - på mellem minus 4 til minus 9 procent. Her var forventningen førhen, at den ville være bedre end sidste år.

Endelig spås de frie pengestrømme at lande i et negativt interval mellem 100 og 150 millioner kroner. Den oprindelige forventning var på dette område en positiv pengestrøm.

Hvad angår forventningerne til andet kvartal af regnskabsåret 2019/20 forventer Bang & Olufsen et fald i omsætningen på 31 procent.

Selskabets nedtur begyndte den 19. december 2018, da Bang & Olufsen blev tvunget ud i en nedjustering. B&O havde skudt forbi sine forventninger til omsætningen, hvilket førte til, at selskabet skruede ned fra en forventet vækst på 10 procent til 0 procent.

I løbet af første halvår af 2019 fulgte to store nedjusteringer. Omsætningen endte med et fald på knap 14 procent for regnskabsåret. Bang & Olufsen offentliggør det endelige regnskab for første halvår af 2019/20 den 14. januar 2020.

/ritzau/

TV MIDTVEST 23. august - 2019: Bestyrelsesformanden er åben for et salg af Struer-virksomheden.