Bang & Olufsen fyrer direktøren

Henrik Clausen skal ikke længere være chef for Bang & Olufsen i Struer. Ny direktør bliver svenske Kristian Teär.

Bang & Olufsen siger farvel til administrerende direktør Henrik Clausen, der har været i spidsen for selskabet siden 2016.

Han bliver erstattet af svenskeren Kristian Teär. Det oplyser B&O i en meddelelse.

Bestyrelsesformand Ole Andersen siger til Børsen, at det var Henrik Clausens eget ønske at stoppe.

Bang & Olufsen har haft en økonomisk svær periode. Selskabet har flere gange måttet nedjustere forventningerne. Det seneste år er aktien faldet med 74 procent.

I det seneste fulde regnskabsår måtte B&O se salget falde, mens overskuddet dykkede med 77 procent til 19 millioner kroner.

Det nye regnskabsår er begyndt værre, da selskabet i første kvartal fik et minus på 106 millioner kroner.

Kristian Teär kommer fra en direktørstilling hos Logitech, der blandt andet er kendt for muse til computere.

Derudover har han tidligere været hos en stribe andre selskaber inden for teknologi - herunder BlackBerry, Sony og Ericsson.

- Kristian har den rigtige profil til at tage Bang & Olufsen videre fra, hvor vi er i dag, siger bestyrelsesformand Ole Andersen.

- Han har erfaring fra ledende internationale forbrugerelektronikfirmaer, han har solid operationel baggrund, og så er han en stærk og inspirerende leder.

- Jeg takker samtidig Henrik Clausen for hans indsats for Bang & Olufsen, siger Ole Andersen i meddelelsen.

Kort om den nye direktør

Ifølge Per Hansen, der er investeringsøkonom hos børsmægleren Nordnet, har Henrik Clausen haft en meget svær opgave at løse.

- B&O er strukturelt udfordret, og det er et meget åbent spørgsmål, om det alene er hans ansvar, at udviklingen har været så svag, som tilfældet har været.

- På kort sigt kan en ny træner måske give lidt lettelsens luft, men det er ikke givet, at det vil være det, som for alvor ændrer situationen.

- Det er stadig den samme bestyrelse, som ansatte Henrik Clausen, som sidder og reelt bestemmer, skriver han i en kommentar.

/ritzau/

3:12
SE OGSÅ: Indslag fra september 2016, da Henrik Clausen blev ansat til at forbedre Bang & Olufsens resultater.
2:11