Anmeldelse om bevæbnet mand udløste stor politiaktion i Resenstad

En 71-årig mand gik rundt med et luftgevær, der ifølge politiet lignede en jagtriffel på en prik. Manden er nu overgivet til det psykiatriske system.

Politiet tog ingen chancer og mødte talstærkt op, da der tirsdag morgen klokken 7.33 indløb en melding om en bevæbnet mand i Resenstad nord for Struer.

Anmelderen fortalte, at manden gik rundt på Rugmarken med en geværlignende genstand og virkede psykotisk. Midt- og Vestjyllands Politi sendte flere biler til stedet - ud over en indsatsleder blev politiets reaktionspatrulje, der går under navnet Romeo Patruljen, også dirigeret til byen.

- Heldigvis lykkedes det at anholde manden uden dramatik klokken 08.04, da ubevæbnet han kom ud fra sit hjem, fortæller politiets operationsleder Ole Vanghøj.

Da betjentene senere fandt våbnet, kunne de konstatere, at det drejede sig om et lovligt luftgevær. Men det lignede en almindelig jagtriffel, så det var stort set umuligt at se forskel. Derfor var det ifølge operationslederen meget forståeligt, at anmelderen blev bange.

- Den anholdte er en 71-årig mand, som i forvejen var eftersøgt til behandling i det psykiatriske system. Vi har nu overgivet ham til psykiatrien, fortæller operationslederen.

Den 71-årige har tilsyneladende ikke truet nogen direkte med luftgeværet, men han kan alligevel forvente at blive sigtet i sagen - formentlig for at overtræde de regler, der gælder for håndtering af våben i det offentlige rum.


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien 112.