Anholdt for tredje gang: Tyv fra Handbjerg Marina stjal ATV og kørte galt

Politiet har nu igen anholdt en 40-årig mand, der i sidste uge stjal en båd i Handbjerg Marina med politiets aktionsstyrke i hælene.

Så er den gal igen, fristes man, eller politiet, til at sige. 

For ikke bare én uge er der gået siden ordensmagten nu igen har måtte anholde en 40-årig mand. Denne gang for at stjæle en ATV ved en ejendom på Thyholm. 

- Det er jo en lidt speciel sag, at man bliver ved i det samme spor. Han har tydeligvis ikke forstået de love og regler samfundet er bygget op omkring, fortæller Torben Ladefoged, Politikommissær ved Midt- og Vestjyllands Politi. 

Onsdag ved middagstid, brød han ind i en ejendom på Thyholm, hvorfra han stjal en ATV, oplyser lokalpolitiet i Holstebro.

Og det er altså under en uge efter den 40-årige satte de blå blink i gang på Handbjerg Marina, hvor han stjal en båd og fik politiets aktionsstyrke sat i sving. Den gang gik det helt galt, da han smed ankeret og lagde sig til at sove på båden. 

Og en nogenlunde ligeså tragikomisk ende fik mandens seneste eskapader på en ATV altså onsdag middag. Her kørte manden nemlig galt på ATVen ved et plejecenter i Hvidbjerg.

Herfra tog han flugten til fods. Senere kom politiet dog på sporet af manden, der blev anholdt onsdag aften på Thyholm. 

Politi Handbjerg
Foto: Palle Mouritsen, TV MIDTVEST

Her slutter festen

Den 40-årige mand er identisk med den mand, som torsdag i sidste uge lykkedes med først at stjæle en bil, som han brugte til at køre til Handbjerg, hvor han stjal en motorbåd til tre millioner kroner.

Og som samme dag og kort efter sin løsladelse stjal en ny bil og igen satte kursen mod Handbjerg Marina, hvor planen var at stjæle endnu en båd, hvilket dog mislykkedes.

Denne gang er der dog ikke udsigt til en umiddelbar løsladelse af den 40-årige mand, da han nu er kørt til direkte afsoning af en tidligere dom. 

Politiet oplyser, at anklagemyndigheden nu igen skal vurdere, om den 40-årige mand også skal fremstilles i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling for de nye tyveriforhold.

- Når vi sådan skal det bryde det ned, så er der jo tale om brugstyveri. Det er altid et stort indgreb at varetægtsfængsle en for det. Og det har der ikke været grobund for umiddelbart. Men nu samler vi sammen og så rejser anklagemyndigheden sandsynligvis tiltale mod manden, siger Torben Ladefoged, Politikommissær, Midt- og Vestjyllands Politi.

Føljetonen slutter altså med den gode gamle til vands og til lands, og hvor man så bare kan håbe på, at det aldrig kommer til luften.