Aktionær: B&O har altid dårlige undskyldninger

Onsdag var der generalforsamling i Bang og Olufsen. Her mødte flere af virksomhedens skuffede aktionærer op.

Det står rigtig skidt til hos Bang & Olufsen. For bare seks uger siden præsenterede virksomheden i Struer endnu et skuffende årsregnskab. Regnskabet viste, at overskuddet på et år var faldet med 77 procent, så det nu er på bare 19 millioner kroner.

quoteJeg synes, det er gået lidt i stå med at få solgt noget, og de har altid dårlige undskyldninger.

Helge Krohn, aktionær

- Det har selvfølgelig været et skuffende år for B&O. Vi blev stillet i udsigt, at vi ville vokse forretningen med 10 procent, og vi ender med et fald i omsætning, så det er selvfølgelig ikke tilfredsstillende, lyder det fra Henrik Clausen, der er administrerende direktør i Bang & Olufsen.

Onsdag holdt Bang & Olufsen generalforsamling, og her var flere skuffede aktionærer dukket op. Blandt andet havde analytiker Helge Krohn taget turen fra København til Struer. Han er i den grad bekymret.   

- Jeg synes, det er gået lidt i stå med at få solgt noget, og de har altid dårlige undskyldninger, siger Helge Krohn.

Det manglende overskud har påvirket aktien, der gennem mere end et årti har været på noget af en rutsjebanetur. I april 2006 skulle man af med 368 kroner for en aktie, mens den i år koster 42 kroner stykket.  

Skuffelsen fortsætter

På generalforsamlingen havde Bang & Olufsen mulighed for at berolige deres aktionærer, men det formåede de ikke at gøre hos dem alle. 

- Jeg synes, jeg har hørt på det her i 10 år, så jeg er hverken blevet mere eller mindre positiv. Jeg håber selvfølgelig, at jeg kan blive mere positiv, men lige nu står jeg, som jeg hele tiden har stået, siger Helge Krohn.  

Hos Bang & Olufsen forstår man godt de mange frustrerede aktionærer.

- Jeg har jo forståelse for, at når vi har været igennem et år som i år, hvor vi ikke har levet op til forventningerne, så skaber det jo usikkerhed og bekymring, siger den administrerende direktør.

Selvom det ser slemt ud for Bang & Olufsen nu, så står det ikke så skidt til med aktien, som det gjorde i 2008. Her kostede en aktie blot 30 kroner.


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Erhverv.